Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Autoriõiguse vaidluskomisjon pidas esimese koosoleku

Tallinn, 4. juuli 2005. Täna pidas esimese koosoleku vaidluskomisjon, mis lahendab ajalehtede ja Eesti Autorite Ühingu (EAÜ) vaidlusi ning mille moodustamise nägi ette mullu sügisel Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) ja EAÜ vahel sõlmitud autoriõiguse hea tava kokkulepe.

Vaidluskomisjonil on neli liiget: kaks nimetas EALL ja kaks EAÜ. Tänasel koosolekul osalesid Postimehe peadirektor Erik Roose, SA Kultuurileht tegevjuht Toomas Väljataga, EAÜ jurist Anne-Ly Hussar ja EAÜ tegevdirektor Kalev Rattus.

Komisjoni päevakorras oli Eesti Päevalehe ja EAÜ vaidlus Edgar Viiese skulptuuri reprodutseerimise kohta Eesti Päevalehes. Arutelu põhiküsimus oli, kas 31. mail 2005 artikli „Viru keskus toob linna nõudel Merineiu skulptuuri parki tagasi” juures avaldatud foto oli päevakajaline või mitte. Vaieldi selle üle, kas skulptuuri antud sündmuse käigus nähti või mitte ning kas fotomontaaži avaldamine oli avalikes huvides.

Jättes kõrvale päevakajalisuse leidsid kõik osalejad, et artiklis on teksti ja foto proportsioonid paigast ära ning konsensuse alusel otsustati, et Eesti Päevaleht eksis hea tava leppe punkti 5.2 vastu.

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele