Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Ajalehtede Liit kiitis heaks autoriõiguse hea tava kokkuleppe

Tallinn, 26. november. Ajalehtede Liidu (EALL) nõukogu kiitis eile heaks hea tava kokkuleppe, mille sõlmisid EALL ja Eesti Autorite Ühing (EAÜ).

Kokkuleppe eesmärk on määratleda, milline on kunstiteose ajalehtedes  reprodutseerimise hea tava, ning kujundada olukord, kus eriarvamused EAÜ ning ajalehtede toimetajate ja kirjastajate vahel lahendatakse kiiresti ning mõlemale poolele kasulikul moel.

Kokkuleppes on täpsustatud kunstiteose vaba reprodutseerimine seoses  päevasündmustega ja juhtudel, kui see ei moodusta kujutuse ehk foto põhimotiivi. Pooled leppisid kokku, millised on teoste reprodutseerimise eest makstava tasu määrad ja kord. Samuti moodustavad pooled vaidluskomisjoni lahkarvamuste lahendamiseks.

EALLi nõukogu soovitas kõigile liikmeslehtedele võtta hea tava kokkulepe oma töös juhindumiseks.

Hea tava põhimõtteid tutvustatakse liikmeslehtedele üksikasjalikumalt 2. detsembril toimuval seminaril “Ajakirjandus ja autoriõigused”. Põhjamaade Ajakirjanduskeskuse (NJC) toel korraldatava seminari peaesineja on tunnustatud Taani autoriõiguse ekspert Anne Louise Schelin, hea tava lepetest Eesti õigussüsteemis arutleb õiguskantsler Allar Jõks. EALL tegevdirektor Toomas Leito ja EAÜ juht Kalev Rattus tutvustavad vastset hea tava kokkulepet. Seminari juhib Eesti Päevalehe vastutav väljaandja Aavo Kokk, kes on pikka aega seisnud ajalehtede huvide eest autoriõiguse vallas.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele