Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Meedialiit peab Äripäeva uudist Eesti Posti hinnatõusu kohta eksitavaks

Tallinn, 5. november 2019. Täna õhtul on Äripäev avaldanud oma veebis uudise "Eesti Posti hinnatõusu vastu võidelnud riigikogulasel on oma huvi mängus", millest jääb mulje, nagu saaks maakonnalehe Vooremaa üks omanikke Aivar Kokk mingit isiklikku kasu võitlusest Eesti Posti hinnatõusu vastu. Selline fookus on eksitav, kahetsusväärne ning ei saa iseloomustada head ajakirjandust.

„Sellega seoses pean oluliseks nii isiklikult kui Meedialiidu nimel Aivar Koka ees vabandada,“ ütles Meediaettevõtete Liidu tegevjuht Mart Raudsaar.

Nagu tuleb välja ka Äripäeva loost, kuulub Aivar Kokale 48% Vooremaad välja andvast AS Seitungist, mis teenis eelmisel aastal 5000 eurot kasumit. Kõik, kes on puutunud kokku Eesti maakonnalehtede majanduspoolega, teavad, et tegemist ei ole raha teenimise kohaga, vaid missiooniprojektiga.

Mart Raudsaare sõnul on Aivar Kokk võtnud Eesti Postis toimuva vaatluse alla Meedialiidu palvel ning initsiatiivil. „Enne vastava ümarlaua kokkukutsumist pöördus Aivar Kokk isiklikult minu poole küsimusega, kas ma näen tema puhul mingit huvide konflikti seoses Vooremaaga,“ selgitas Raudsaar. Tema sõnul pidas Kokk tõenäoliseks, et oponendid võivad hakata teda selle teemaga seoses ründama.

Mart Raudsaar ei näinud Aivar Koka puhul selles küsimuses huvide konflikti siis ega näe ka praegu. „Mul on väga hea meel, et Riigikogu liikmete seas on poliitikuid, kelle jaoks on oluline, et ka maainimestele tuleks perioodika koju mõisliku aja ja mõistliku hinnaga,“ lisas Raudsaar. „Meedialiidu poolt soovin Aivar Kokale jõudu ning loodan, et selle teema ebaadekvaatne käsitlus jääb viimaseks.“

Eesti Meediaettevõtete Liit

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele