Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressisõber on Riigikontroll ja pressivaenlane Aivar Rehe

Tallinn, 6. detsember 2018. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) liikmeslehtede peatoimetajad valisid täna toimunud aastakoosolekul pressisõbraks Riigikontrolli ja pressivaenlaseks Aivar Rehe.

Riigikontroll sai pressisõbra tiitli tänu munitsipaallehtede auditile, mis tõi välja maksumaksja raha väärkasutuse isiklikuks poliitreklaamiks 2017. aasta kohalike omavalitsuste valimiste kampaania käigus. Eesti Ajalehtede Liidu hinnangul lahendaks vääritu konkurentsi probleemi seadusemuudatus, mis defineeriks maksumaksja raha eest tehtava väljaande kohaliku infolehena ja keelaks seal tasulise reklaami, sealhulgas ostu-müügi reklaami avaldamise. Infoleht on mõeldud kohalike elanike teavitamiseks kohaliku omavalitsuse ja kohaliku kogukonna tegemistest.

Pressivaenlaseks valiti Aivar Rehe, kes oli varem aktiivne pressi ja avalikkusega suhtleja, kuid muutus peale Danske panga skandaali täiesti kättesaamatuks ja skandaali algusjärgus andis ka avalikkusele eksitavat infot skandaali kohta.

Pressisõber ja pressivaenlane valiti toimetuste esitatud kandidaatide seast. Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mille autor on metallikunstnik Ive-Maria Köögard.

Aastakoosolek valis EALLi nõukogu esimeheks järgmisel aastal Ekspress Meedia juhatuse esimehe Argo Virkebau. Lisaks temale kuuluvad EALLi nõukogusse Erik Heinsaar, Lauri Hussar, Erik Kalda, Nele Laev, Meelis Mandel, Margus Mets, Priit Rauniste, Urmo Soonvald ja Andrei Titov.

Aastakoosolekul kohtus peateoimetajate ja väljaandjatega rahandusminister Toomas Tõniste.

Kokkuvõtte lõppevast aastast tegid EALLi nõukogu esimees Lauri Hussar ja tegevjuht Mart Raudsaar.


EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele