Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressifoto aastanäitusel avalikustati fotoauhindade võitjad

Tallinn, 2. märts 2018. Eesti Pressifotograafide Liit (EPFL) avas täna, 2. märtsil Tallinnas Viru Keskuse aatriumis 2017. aasta pressifotode näituse, kus on väljas parimad mullused fotod ning samas avalikustati ka fotoauhindade võitjad.

Parima uudisfoto ja aasta pressifoto auhinna võitis Liis Treimann Postimehes ilmunud fotoga „Nuga kui asitõend“, mis on tehtud mullu oktoobrikuu viimasel päeval Tallinnas. Foto on tehtud peale noaga ringi liikunud mehega seotud intsidenti, kui politsei oli mehe juba maha lasknud.

Parima spordifoto tegi Madis Veltman, see ilmus Delfis ja kandis nime „Isa ja tütre kvaliteetaeg“.

Parima portreefoto auhinna sai Andras Kralla Äripäevas ilmunud fotoga, millel on kujutatud pensioniikka jõudnud vennad Tavi (81) ja Valde Nirk (85), kes on ilmselt Eesti vanimad kinnisvaraarendajad, sukeldudes ärisse 80ndates eluaastates.

Parima olemusfoto tegi Rauno Volmar Delfi ja Päevalehe toimetusest. Fotol on Edgar Savisaar koos oma 27 000 eurot maksnud bioonilise jalaga.  

„Aasta pressifoto“ konkursi nominendid ja võitjad leiate siit: https://www.epfl.ee/wordpress/2018/01/09/2017-aasta-parimad-pressifotod/

Žürii valis nominendid ja võitjad välja jaanuaris. Žürii esimees oli Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtede esindajana Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora. Eestist olid fotosid hindamas ka fotograaf Egert Kamenik ning Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe. Välismaised žüriiliikmed olid seekord Läti fotoajakirjanik Rūta Kalmuka ning Kanada dokumentaalfotograaf ja filmitegija Pascal Dumont.

Täna Viru keskuses toimunud näituse avamisel esitleti ka raamatut „Eesti Pressifoto 2018“.

Eesti Pressifotograafide Liidu koostööpartnerid konkursi “Aasta Pressifoto 2017″ korraldamisel on Eesti Ajalehtede Liit, Canon ja Overall.

EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele