Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Aasta pressifoto ja pressivideo konkursile saabus kokku 991 fotot ja 57 videot 

Tallinn, 4. jaanuar 2017. Konkursile „Aasta pressifoto” ja „Aasta pressivideo” esitas oma töid 58 erinevat autorit. Kokku laekus konkursile 673 tööd.

Nendest fototöid oli esitatud 616, pildifaile koos fotoseeriatega oli 991. Fotod kandideerivad neljas erinevas kategoorias: uudis, olemus, sport ja portree ning võidutööde hulgast valitakse Aasta Pressifoto 2016.

Iga pressifoto võistluse kategooria võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia. „Aasta Pressifoto 2016“ autor pälvib lisaks veel 640 euro (neto) suuruse preemia.

Konkursile „Aasta pressivideo” laekus 57 võistlustööd. Videote arv on tänavu jäänud samale tasemele võrreldes eelmise aastaga.

Tööde hulk on muus osas sarnane varasematele aastatele, mil autorite ring on olnud umbes sama – fotosid (koos fotogaleriidega) on kogunenud tuhande ringis. Konkurss „Aasta pressifoto” on ainus Eesti pressifoto konkurss, kus valitakse nii teravaimad uudisfotod kui ka kõnekamad portreed ja olemusfotod. Samuti on kategooria spordifotodele. Konkursi korraldajad on Eesti Pressifotograafide Liit (EPFL) ja Eesti Ajalehtede Liit (EALL).

Kõige enam esitati fotofaile olemusfoto kategoorias, kokku 195 tööd, 41 erinevalt autorilt.

Tööde hindamiseks koguneb viieliikmeline žürii juba järgmisel nädalal, 9. jaanuaril. Žürii esimees on Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtede esindajana Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel. Eestist on fotosid hindamas fotograaf Raigo Pajula ning Ringvaate reporter Jüri Muttika. Välismaised žüriiliikmed on seekord Läti dokumentalistika fotograaf ja lektor Andris Kozlovskis ning Soome pressifotograaf Kaisa Rautaheimo.

„Aasta pressivideo” valitakse tänavu kolmandat korda. Video on ajakirjanduslik uudis või olemuslugu, valimine toimub ühes kategoorias. Videožürii koguneb jaanuari lõpus. Võidutöö autor (autorid) pälvivad diplomi ja esemelise auhinna. Preemia “Aasta Pressivideo 2016” antakse üle koos “Aasta Pressifoto 2016” auhindadega.

Võitjad kuulutatakse välja koos teise Eesti ajakirjandusauhindadega märtsi alguses toimuval pressiballil.

EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele