Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Tallinnas avati pressifoto aastanäitus ja avalikustati fotopreemiate võitjad 

Tallinn, 3. märts 2017. Eesti Pressifotograafide Liit (EPFL) avas täna, 3. märtsil Tallinnas Viru Keskuses traditsioonilise pressifotode näituse, kus on väljas 2016. aasta parimad fotod ning samas avalikustati ka fotoauhindade võitjad.

Pressifoto näitus on märtsis avatud Tallinnas Viru Keskuses ja aprillis Pärnu Keskuses. Mais saab parimaid pressifotosid uudistada Astri Keskuses Narvas ja juunis Tartus Lõunakeskuses.

2016. aasta uudisfoto võitja on Äripäeva fotograaf Andras Kralla fotoga luksusliku eluviisi poolest lambo-mehena tuntuks saanud ärimees Henry Kallasest, kes ilmus kohtusse 50 000 dollarit maksva käekella ning kuldse kuue saanud mobiiltelefoniga. Sama fotoga võitis Andras Kralla ka „Aasta pressifoto” preemia.

Parima olemusfoto auhinna sai Annika Haas seeriaga „Külmale maale“, mis räägib Eestisse Euroopa rändekava alusel Kreekast ja Türgist ümberpaigutatud inimestest.

Parima spordifoto võitis Birgit Püve tööga „Võitjad“. Tegemist on portreeseeriaga noortest sumomaadlejatest.

Parima portreefoto tegi Äripäeva fotograaf Andras Kralla. Võidutööl on plastilise kirurgiakliiniku omanik ning kirurg Jüri Kullamaa ja klient peale operatsiooni.

Kategooriate nominendid ja võitjate tööd leiab:
https://www.epfl.ee/wordpress/2017/01/09/2016-aasta-parimad-pressifotod/

Iga kategooria võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia. „Aasta Pressifoto 2016“ autor pälvib lisaks veel 640 euro (neto) suuruse preemia.

Žürii, mille esimees oli Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtede esindajana Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, hindas fotosid jaanuari alguses. Eestist olid fotosid hindamas ka fotograaf Raigo Pajula ning Ringvaate reporter Jüri Muttika. Välismaised žüriiliikmed olid seekord Läti fotoajakirjanik Andris Kozlovskis ja Soome fotograaf Kaisa Rautaheimo.

Täna Viru keskuses toimunud näituse avamisel esitleti ka raamatut „Eesti Pressifoto 2017“.

Eesti Pressifotograafide Liidu koostööpartnerid konkursi “Aasta Pressifoto 2016″ korraldamisel on Eesti Ajalehtede Liit, Canon ja Overall.

EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele