Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Euroopa kirjastajad lõid uue katusorganisatsiooni 

Tallinn, 28. jaanuar 2016. Euroopa kirjastajad lõid 26. jaanuaril ühise üle-Euroopalise katusorganisatsiooni News Media Europe (NME), mis esindab enam kui 2100 väljaannet.

NME ülesanne on kaitsta Euroopa Liidu institutsioonides meediatööstuse huve ning kuna tegemist on kaasaegse ja ennetavale tegevusele suunatud organisatsiooniga Euroopa Liidu lobby-alases liikumises, siis esindab NME nii ajalehtede kirjastajaid kui ka kõiki teisi meediaplatvorme.

NME asutamisüritusel ütles organisatsiooni president Fernando de Yarza Lopez–Madrazo, kes on Hispaania Grupo Heraldo juht, et NME näeb meediatööstuse tulevikku helgena.

NME asepresident  ja Telegraph Media Group´i juht Lord Black of Brentwood ütles asutamisel, et väljendusvabadus on aluseks Euroopa demokraatiale ja Euroopa tsivilisatsioonile.

NME asutasid 11 riigi väljaandjad, kes seoses sellega lahkusid ENPAst (European Newspaper Publisher Association). NME asutajate seas on Belgia (Flandria), Küpros, Taani, Eesti, Soome, Holland, Norra, Iirimaa, Hispaania, Rootsi ja Suurbritannia.

Täpsem info NME ja asutamisürituse kohta: http://www.newsmediaeurope.eu/

EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele