Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Algab kandideerimine ajakirjanduspreemiatele

Tallinn, 21. detsember 2016. Eesti Ajalehtede Liit (EALL) koos Eesti Pressifotograafide Liiduga kuulutab välja konkursi „Ajakirjanduspreemiad 2016“, mille  tingimustes on võrreldes varasemaga tehtud muudatusi ja suurendatud mitme kategooria preemiaid.

EALLi peapreemia „Aasta ajakirjanik 2016“ antakse kirjutavale ajakirjanikule tema viimase aasta väljapaistva töö eest. Aasta ajakirjaniku preemia võitja valitakse konsensusega hinnates tema aasta tööd ning ajakirjanduslikku ja ühiskondlikku mõjukust, mitte konkreetset lugu. Preemia on 5000 eurot (neto) ja sellele lisandub kullatud sulg.

Ajendatuna soovist tõsta Eesti ajakirjanduse professionaalset taset, kuulutab Rootsi meediakontsern Bonnier koos ajalehega Äripäev välja 2016. aasta uuriva ajakirjanduse auhinna. Auhinna suurus on 5000 eurot. Auhinna määramisel lähtub žürii eelkõige artikli mõjukusest, aga ka selle žanrilisest meisterlikkusest.

Ajakirjandustaustaga eraisikud Hans H. Luik, Igor Rõtov, Toomas Leito, Jüri Ehasalu ja  Margus Mets annavad välja elutöö preemia ja noore ajakirjaniku preemia. Elutööpreemia määratakse inimesele, kes on pikema aja jooksul oluliselt edendanud eesti ajakirjandust kas ajakirjanikuna või meediaorganisaatorina. Preemia eeldab, et saaja on küpses eas inimene, vähemalt 50 aastat vana.

Noore ajakirjaniku preemia määramine toimub samal põhimõttel nagu elutöö preemia puhul. Noore ajakirjaniku preemia määramise põhikriteeriumid on aasta jooksul avaldatud kirjutise kõrge professionaalsus ja lai kõlapind üldsuses. Preemial on vanuseline piirang - alla 30. aastat vana.

Preemia loojad moodustavad ühise fondi elutööpreemia ja noore ajakirjaniku preemia väljaandmiseks. Fondi suurus on vähemalt 10 000 eurot, mis jaguneb: elutööpreemia 5000 eurot ja noore ajakirjaniku preemia 5000 eurot.

EALL kuulutab välja ka konkursi 2016. aasta trüki- ja veebiajakirjanduse parimate välja selgitamiseks järgmistes kategooriates: uudis (sh veebiuudis); arvamus või kolumn (ka veebis); olemuslugu, reportaaž või intervjuu (ka veebis); parim venekeelne lugu (ka veebis) ja multimeedia. Uudise, arvamuse ja olemuse kategoorias nimetatakse ka parim maakonnalehe kirjutis. Iga võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia.

Võistlustööd tuleb esitada veebikeskkonna http://www.eall.ee/preemiad/ kaudu hiljemalt 16. jaanuaril 2017.

Eesti Pressifotograafide Liit kuulutab välja „Aasta pressifoto 2016“ konkursi, kus võistlustöid saab esitada järgmistes kategooriates: uudisfoto; olemusfoto; spordifoto ja portreefoto. Töö peab olema pildistatud 2016. aastal. Võib esitada pikaajalisi fotoprojekte. Vähemalt osa fotosid peab olema teostatud 2016. aastal, võib olla teostatud pikema aja jooksul, fotoprojekt võib olla ajaliselt jätkuv.

F
otosid saab üles laadida ja ankeete täita Eesti Pressifotograafide Liidu kodulehe kaudu: http://aastafoto.epfl.ee/. Võistlustööd tuleb üles laadida hiljemalt 2017. aasta 3. jaanuariks kella 23.59ks.

Iga kategooria võidufoto autor pälvib diplomi ja 640 eurot (neto). Kategooriate võidufotodest valib žürii ka Aasta Pressifoto, mille autor pälvib lisaks 640 eurot (neto).

Eesti Pressifotograafide Liit kuulutab välja ka „Aasta pressivideo 2016“ konkursi, kuhu on oodatud kandideerima lühidokid ja multimeediaprojektid, kus videol (liikuval pildil) on kandev roll. Video on ajakirjanduslik uudis, olemuslugu või intervjuu (saateformaadid ja muud sisu- või kommertsprojektid ei kvalifitseeru).

Video peab olema valminud 2016. aastal ja esitamise hetkeks (3.01.2017) avaldatud EALL liikmelehtede veebis, digiversioonis või suuremates online-uudisteportaalides.

Võidutöö autor (autorid) pälvivad diplomi ja esemelise auhinna. Preemia “Aasta Pressivideo 2016” antakse üle koos “Aasta Pressifoto 2016” auhindadega.

Konkursi tingimused: http://www.eall.ee/pressipreemia/preemiad_2016.html

EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele