Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Eesti esimene uuriva ajakirjanduse konsortsium avaldab viljad 

Tallinn, 18. oktoober 2016. Homme alustavad ilmumist Eesti ajakirjanike esmakordses ühistöös valminud uurivad lood, mis käsitlevad dementsushaigete olukorda Eestis.

Eesti riik on saanud juba 25-aastaseks, kuid dementsus kui probleem on jäänud suuresti tähelepanuta ning haiged ja lähedased on oma murega üksi ning sageli väljapääsmatus olukorras, kuna puudub riigi tugi, omavalitsustele napib raha, hooduskohti on vähe ja hooldajate väljaõpe tagasihoidlik. Ometi oleks võimalik haigete ja nende perekondade olukorda parandada, mille esimeseks sammuks on probleemi teadvustamine ja tõstatamine.

Erinevate ajakirjanike koostöös valminud artiklite ja saadete sari ilmub Eesti Päevalehes, Pärnu Postimehes, Põhjarannikus ning venekeelsena Vecherkas ja rahvusringhäälingu kanalil ETV+ egiidi all “Elu dementsega – kes hoolib?”.

Uurimisgruppi kuulusid Sirle Sommer-Kalda (Põhjarannik), Ann-Marii Nergi (Eesti Päevaleht), Jekaterina Pavlova (Vecherka), Teet Roosaar (Pärnu Postimees), Mihhail Malkin (ETV+) ja Dmitri Pastuhhov (ETV+).

Artiklid ja videolugu on sündinud rahvusvahelise uuriva ajakirjanduse meistriklassis, kus osalesid kuus ajakirjanikku, koostöös Lõuna-Carolina ülikooli informatsiooni ja kommunikatsiooni kolledžiga ja Bostonis asuva Uus-inglismaa uuriva ajakirjanduse keskusega ning koostöös Eesti Ajalehtede Liiduga. Osalejaid koolitasid Charles Bierbauer, Pulitzeri preemia laureaat Brooke Williams ning Joe Bergantino.

Meistriklassis ja sellega kaasnenud õppereisis USAsse oli võimalik tänu USA Riigidepartemangu toetusele. Toetus oli antud USA õppeasutustele ning toetuse andja ei sekkunud koolituse sisusse ega teinud mingeid ettekirjutusi kursuse jooksul valminud  lugude osas. Sarnased meistriklassid toimusid paralleelselt Lätis ja Leedus.

EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele