Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressisõber on Karmen Turk ja pressivaenlane Toomas Hendrik Ilves

Tallinn, 8. detsember 2016. Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtede peatoimetajad valisid täna toimunud liidu aastakoosolekul 2016. aasta pressisõbraks vandeadvokaat Karmen Turki ja pressivaenlaseks Toomas Hendrik Ilvese.

Peatoimetajad leidsid, et Karmen Turk on inimene, kes võitleb ajakirjandus- ja internetivabaduse eest nii Eestis kui ka terves maailmas. Eestis on Karmen Turk esindanud ajakirjandust mitmetes kohtuprotsessides. Rahvusvaheliselt on tema puhul tegemist ÜRO internetiõiguse harukomitee juhiga, kes kaitseb oma know-howga internetivabadust.

Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mille autor on metallikunstnik Ive-Maria Köögard.

Pressivaenlaseks valiti Toomas Hendrik Ilves, kelle puhul sai määravaks vähene avatus ajakirjandusele ja seeläbi tervele Eesti ühiskonnale küsimustes, mis tõusetusid viimase aasta jooksul seoses Ärma talu rahaasjadega ja EASi toetusega. Peatoimetajad leidsid, et Toomas Hendrik Ilvesele meeldib rohkem suhelda Twitteri ja Facebooki kaudu, mitte vahetult ajakirjandusega.

Aastakoosolekul kohtusid peateoimetajate ja väljaandjatega rahandusminister Sven Sester ja Schibsted Sweden tegevjuht Raoul Grünthal.

Aastakoosolekul tegid Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) lõppevast aastast kokkuvõtte nõukogu esimees Mari-Liis Rüütsalu  ja tegevjuht Mart Raudsaar. Aastakoosolek kinnitas ka EALLi järgmise aasta eelarve.

Aastakoosolekul valiti EALLi nõukogu liikmeteks järgmisel aastal Lauri Hussar, Peep Kala, Erik Kalda,  Meelis Mandel, Margus Mets, Priit Rauniste, Urmo Soonvald, Andrei Titov, Merle Viirmaa ja Tõnu Väät. Nõukogu esimees on järgmisel aastal Meelis Mandel.

EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele