Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Žürii valis parima kujundusega ajalehed

Tallinn, 8. veebruar 2016. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) kujunduskonkursi žürii valis täna toimunud koosolekul parima kujundusega paberlehe ja ajalehe veebikülje.

Ajalehtede kogu kujunduse kategooria nominendid on AK (5. ja 19. septembri ilmunud lehega, 28. märtsil ilmunud küljega „Lausa tõuseb lauluilu, oh, mu baby, baby, baby“, 14. novembril ilmunud looga „Orient Occident“, 10. oktoobril ilmunud küljega „Lennon, Liverpool ja surematud biitlid“ ja 2. mail ilmunud küljega „Kuidas pildistada vett“), Eesti Ekspress (18. märtsi ja 11. novembri lehega, 25. novembril ilmunud looga „Ma sain nägijaks! Uskumatu, kuidas vahel veab!“, 4. novembril ilmunud looga „Bond ja tema naised“, 11. märtsil ilmunud looga „Tamjärv teeb uue kooli Hispaaniasse“ ja 13. mai küljega „Teateid elust“), Pärnu Postimees (5. ja 27. novembri lehega, 12. septembril ilmunud küljega „Postitants“, 18. septembril ilmunud küljega „Uued. Tuntud. Kogenud.“, 17. oktoobri looga „Üks traagiline kukkumine muutis kahe inimese elu“ ja 23. detsembri esiküljega „Valgeid jõule!“) ja Tartu Postimees (4. märtsi ja 23. detsembri lehega, 1. septembri esiküljega, 2. veebruaril ilmunud looga „Tartu avab täna 400,4 meetrit pika Ihaste silla“, 14. jaanuaril ilmunud küljega „Noored astuvad esimese sammu karjääriredelil“ ja 13. jaanuaril ilmunud küljega „Omanikku saab sundida vaid siis, kui lobudik muutub ohtlikuks“). Kokku kandideeris kogu kujunduse kategoorias 14 ajalehte.

Žürii leidis, et tänavusel konkursil osalejad erilisi üllatusi ei pakkunud ning üldpilt oli stabiilne. Žürii märkis, et väikestes lehtedes on kujunduses rohkem katsetusi ja huvitavaid lahendusi kui suurtes lehtedes.

Ajalehtede veebikujunduse kategooria nominendid on Eesti Ekspress http://ekspress.delfi.ee/,  Postimees http://majandus24.postimees.ee/3380169/eesti-100-suurima-ettevotte-edetabel-peegeldab-majanduse-seisakut, Õhtuleht www.ohtuleht.ee ja Äripäev http://www.aripaev.ee/sylvester. Veebikujunduse kategoorias osales 14 võistlustööd.

Võitjad tehakse teatavaks 4. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol. Mõlema kategooria võitja saab 640 eurot (neto) ja diplomi.

Ž
üriisse kuulusid Tartu Ülikooli ajakirjanduse õppetooli ajakirjanduse ajaloo teadur ja kujundusspetsialist Roosmarii Kurvits, Äripäeva ajakirjade disainer Kairi Kalmann, Postimehe peakujundaja Jaanus Koov, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets ning ajakirjanik ja ajalehtede kujundusspetsialist Vahur Kalmre.

EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele