Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressinõukogu esimees on Jevgenia Värä ja uus liige Andrus Karnau

Tallinn, 26. märts 2015. Pressinõukogu liikmed valisid eile toimunud koosolekul Pressinõukogu esimeheks venekeelse Postimehe peatoimetaja Jevgenia Värä ja Ajalehtede Liidu (EALL) nõukogu nimetas täna Pressinõukogu uueks liikmeks Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau.

EALLi nõukogu vabastas Pressinõukogu liikme kohalt Maalehe vanemtoimetaja Merike Pitki, kes lahkus veebruari lõpus Saarte Hääle peatoimetaja kohalt, et suunduda Maalehte. Antud Pressinõukogu liikme koht oli mõeldud maakonnalehtedele ja nii sai selle endale Andrus Karnau.

Pressinõukogu liikmed valisid eilsel koosolekul Jevgenia Vära Pressinõukogu esimeheks ühehäälselt.

Pressinõukogu koosseis on: venekeelse Postimehe peatoimetaja Jevgenia Värä (esimees), sotsioloog ja Saar Polli juhataja Andrus Saar (aseesimees),  Eesti Advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg, Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Sulev Oll, Harju Maakohtu esimees ja kohtunik Helve Särgava, Pärnu Postimehe peatoimetaja Peeter Raidla, Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja, Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi, Maalehe peatoimetaja Andres Eilart ja Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau.

Pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub ajakirjandusega vastuollu sattunud inimesele või asutusele võimaluse leida kohtuväline lahendus. Nõukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide peale. Kui Pressinõukogu liige on seotud arutlusel oleva kaebusega või kui liikmel on huvide konflikt, siis liige antud kaebuse arutlusel ei osale.

Lisaks Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtedele on Pressinõukoguga ühinenud Eesti Rahvusringhääling, Kanal 2, Delfi, raadio Kuku, Tallinna TV, BNS ja TV3.

EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele