Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressifoto nominent vahetati nõuetele mittevastavuse tõttu välja

Tallinn, 22. jaanuar 2015. Eesti Pressifotograafide Liidu (EPFL) juhatus otsustas eemaldada konkursi “Aasta Pressifoto” portreekategooria ühe nominendi nõuetele mittevastavuse tõttu ja asendas selle teise tööga.

Portreekategooria nominentide hulgas tuli teha muudatus, sest selgus, et Äripäeva fotograafi Andras Kralla esitatud töö Sandor Liivest ei olnud avaldatud. Žürii valis portreefoto kategooriasse uueks nominendiks Järva Teataja fotograafi Dmitri Kotjuhhi töö “Tuve Kärner”. Žürii arvates tõusis see pilt esile kui hea näide keskkonnaga portreest, kus klassikalisele inimese näo kujutamisele on portreteeritud inimest koos talle omase keskkonnaga.

Eemaldatud ja uut nominenti saab näha siit: http://www.epfl.ee/wordpress/2015/01/22/nouetele-mittevastamise-tottu-vahetati-valja-uks-aasta-pressifoto-2014-konkursi-nominent/

EPFLi juhatus ja konkursi korraldusmeeskond kutsub üles konkursi reegleid järgima, et nominentide hulka jõuaksid reeglitele vastavad tööd.

Žürii valis pressifoto nominendid 16. jaanuaril Tallinnas. Žüriisse kuulusid Postimehe vastutav väljaandja Mart Luik, fotoajakirja Positiiv dokumentaal- ja portreefoto toimetaja Annika Haas ja teletoimetaja Rasmus Kagge. Välismaalt oli žüriis Soome fotoajakirja Photo Raw Magazine peatoimetaja Hannamari Shakya ning Venemaalt agentuuri AP fotograaf ja fototoimetaja Ivan Sekretarev.

Võitjad tehakse teatavaks Eesti Ajalehtede Liidu (EALLi) korraldataval pressipeol 6. märtsil. Iga kategooria võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia. „Aasta Pressifoto 2014“ autor pälvib lisaks veel 640 euro (neto) suuruse preemia.

Lisainfo: http://www.epfl.ee/wordpress/2015/01/16/2014-aasta-parimad-pressifotod/

 EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele