Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Ajalehtede Liit tähistab 25. sünnipäeva ning valib pressisõbra ja -vaenlase

Tallinn, 8. detsember 2015. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) liikmeslehtede peatoimetajad ja väljaandjad kogunevad homme, 9. detsembril liidu aastakoosolekule, kus tähistatakse EALLi 25. sünnipäeva ning valitakse ka tänavune pressisõber ja –vaenlane.

Aastakoosolekuga tähistab EALL oma 25. sünnipäeva. EALLi loomise algatusrühma kuulusid 25 aastat tagasi: tollane Edasi peatoimetaja Mart Kadastik, Eesti Päevalehe peatoimetaja Margus Mets, ETA direktor Aimar Jugaste, Sovetskaja Estonija toimetaja Voldemar Tombu, Äripäeva peatoimetaja Hallar Lind ja Rahva Hääle peatoimetaja Toomas Leito. EALLi moodustasid 34 ajalehe esindajad 6. novembril 1990. Samal päeval loodi EALLi konstitueerimiseks viieliikmeline töörühm, kuhu kuulusid Mart Kadastik, Toomas Leito, Ilmar Rattus, Ahto Kaljusaar ja Rein Sikk.

Aastakoosolekul teevad EALLi lõppevast aastast kokkuvõtte nõukogu esimees Meelis Mandel  ja tegevjuht Mart Raudsaar. Aastakoosolek kinnitab EALLi järgmise aasta eelarve ning valib nõukogu liikmed ja esimehe.

Peatoimetajad valivad EALLi aastakoosolekul 2015. aasta pressisõbra ja pressivaenlase toimetuste poolt esitatud kandidaatide seast. Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mille autor on metallikunstnik Ive-Maria Köögard.

Aastakoosolekule järgneb miniseminar, kus esinevad Taani Ajalehtede Liidu juht Ebbe Dal, kes räägib Taani Ajalehtede Liidu tegevusest ja väljakutsetest ning News Media Europe (NME) president Fernando de Yarza Lopez-Madrazo, kes teeb ülevaate NME plaanidest ja meediast Hispaanias.

EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele