Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Maakonnalehed korraldasid seoses Eesti Posti hindadega ühisaktsiooni

Tallinn, 26. september 2014. Eesti maakonnalehtede peatoimetajad tegid täna avaliku pöördumise majandus- ja taristuminister Urve Palo, Eesti Posti nõukogu ja Riigikogu majanduskomisjoni poole seoses Eesti Posti hinnakujunduspoliitikaga.

Maakonnalehed on mures Eesti Posti hinnakujunduspoliitika üle, mis võib tulevikus ohustada lehtede ilmumist laupäevasel päeval. “Eesti maapiirkondades ja väikelinnades monopoolset seisundit omav Eesti Post soovib eraldi hinnastada ajalehtede kojukannet äripäeviti ja laupäeviti,” seisab pöördumises. “Kuna Eesti Posti hinnakujundus on jäänud meie eest varjatuks, saame üksnes väljendada oma seisukohta, et Eesti Posti 2015. aastaks pakutud perioodika kojukande hinnatõus on põhjendamata ning seda pole võimalik seletada vaid postitöötajate palgatõusu vajadusega.”

Laupäevase kojukande oluline kallinemine tulevikus tabab kõige valusamini maakonnalehti. See võib viia selleni, et tulevikus laupäeval maakonnalehed ei ilmu. Lehtede toimetused teavad oma lugejatelt, et just nädalavahetustel on neil kõige rohkem aega ja soovi lugeda paberlehti. Pöördumises soovitatakse Eesti Postil arvestada ka nende inimestega, kes elavad väljaspool Tallinna.

Pöördumisele kirjutasid alla Vooremaa, Põhjarannik, Valgamaalane, Virumaa Teataja, Pärnu Postimees, Järva Teataja, Lääne Elu, Saarte Hääl, Elva Postipoiss, Hiiu Leht, Meie Maa, Sakala, Raplamaa Sõnumid, Harju Elu, Vali Uudised, Koit ja Sõnumitooja.

EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele