Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Žüriii valis uudise, arvamuse, olemusloo ja noore ajakirjaniku nominendid

Tallinn, 11. veebruar 2014. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii valis täna toimunud koosolekul 2013. aasta parima uudise, olemusloo ja arvamuse nominendid ning parima noore ajakirjaniku nominendid.

Uudise kategooria nominendid on Kadri Ibrus Eesti Päevalehes 19. novembril ilmunud looga „Rein Lang: kohtusin tõesti oma kabinetis Väljataga ja Kenderiga" ja 20. novembril ilmunud looga „Toomas Väljataga: minister Lang määras koos Kenderiga Sirbi koondamised“, Tuuli Koch 13. märtsil Postimehes ilmunud looga „Parteikassa unustamine võttis ametikoha“ ja  14. märtsil ilmunud looga „Linna raha täidab edukalt parteikassat“ ning Toivo Tänavsuu Eesti Ekspressis 31. jaanuaril ilmunud looga „Spordijook põletas ära miljonär Reinsalu raha“ ja 4. aprillil ilmunud looga „Reinsalu hiigelkrahh Marokos: haihtus 60 miljonit eurot“.

Parima arvamuse nominendid on Andrei Hvostov LP-s 20. aprillil ilmunud looga „Minu elu Annleenaga“, Vilja Kiisler Äripäevas ilmunud artiklitega „Tallalakkuja kirg“ (15.11), „Tagasi Nõukogude Liidus“ (17.11) ja „Jälle valetavad, jälle!“ (20.11) ning Dannar Leitmaa 16. mail Eesti Ekspressis ilmunud arvamusega „Isa, mu elus pole sulle kohta“.

Olemusloo nominendid on Kadri Ibrus Eesti Päevalehes 11. märtsil ilmunud looga „Ühiselamute ebainimlikes tingimustes kasvavad tuhanded väiksed lapsed“, 3. aprillil ilmunud looga „Nelja-aastase pealinna poisi kodu – kümme ruutmeetrit hallitavas majas“ ja 5. aprillil ilmunud looga „"Tänavalapsest - firmajuhiks. Lugu Alekseist ja neist, kes teda aitasid“, Madis Jürgen Eesti Ekspressis 7. märtsil ilmunud looga „Kes meist oli KGB agent "Leo"?“, 25. aprillil ilmunud looga „KGB agent "Leo" on teada!“ ja 26. septembril ilmunud looga „Kuidas KGB Eve Pärnaste ukse taga kitsehäält tegi“ ning Priit Pullerits 9. veebruaril Postimehe Arteris ilmunud looga „Sitke spordihundi äkksurm“.

Iga pressipreemia auhinna võitja saab 640 euro (neto) suuruse preemia.

Noore ajakirjaniku nominendid on Kristjan Pihl Eesti Päevalehest, Piia Puuraid Eesti Päevalehest ja Alyona Stadnik Äripäevast. Noore ajakirjaniku preemiat annavad välja Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta vilistlased ja preemia suurus on 1000 eurot.

Võitjad kuulutatakse välja 28. veebruaril Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Žürii tööd juhtis Postimehe peatoimetaja asetäitja Merit Kopli ja liikmed olid Äripäeva ajakirjanik ja 2012. aasta Bonnieri preemia võitja Piret Reiljan, Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik, EALLi tegevjuht Mart Raudsaar, Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitja Tarmo Vahter, Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald, Ühinenud Ajalehtede nõukogu esimees ja Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta vilistlaste esindaja Margus Mets, Õhtulehe peatoimetaja asetäitja Jaan Väljaots ja Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel.

EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele