Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Selgusid parima kujundusega ajalehed

Tallinn, 7. veebruar 2014. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii valis eile Tartus toimunud koosolekul välja 2013. aasta parima kujundusega ajalehed.

Suurte lehtede kogu kujunduse kategoorias ((tiraažiga üle 20 000) on nominendid Postimees, Õhtuleht ja Äripäev.

Väikeste lehtede kogu kujunduse kategoorias (tiraažiga alla 20 000) on nominendid Järva Teataja, Saarte Hääl ja Virumaa Teataja.

Suurte lehtede olemusloo kategoorias on nominendid Eesti Ekspressi „Võta mind kaasa, Tõnu“ (2. mai lk 35-37), LP „Raudse Raio anatoomia“ (19. oktoober lk 26-27) ja Äripäeva „Suur väljamüük“ (4. jaanuar lk 6-7).

Väikeste lehtede olemusloo kategooria nominendid on Saarte Hääle „Noortel oli kõvasti ütlemist“ (16. november lk 8-9), Ärilehe „Tarnijad vs jaeketid“ (13. veebruar lk 12-13) ja Delovõje Vedomosti “Сланцевые шахты” (30. jaanuar lk 6-7).

Uuenduste kategooria, kus võistlesid väikesed ja suured lehed koos, nominendid on LP kogu kujunduse uuendus, Eesti Päevalehe tagakülje uuendus ja Õpetajate Lehe kogu kujunduse uuendus.

Võitjad tehakse teatavaks 28. veebruaril Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Žürii leidis, et lehtede kujundus tervikuna on viimastel aastatel muutunud rahulikumaks ja stabiilsemaks, suurtel lehtedel on välja kujunenud üksteisest selgelt eristuvad kujundusstiilid ja -võtted. Samuti hindas žürii seda, kui kujundus ja küljendus ei olnud muutunud rutiiniks, vaid näha oli tegijate otsinguid.

Žürii arvates olid probleemideks endiselt kirjade sobimatud suurussuhted ja logisevad reavahed, samuti oskamatus kasutada valget pinda ning varasemast rohkem torkas silma kiirustamist ja viimistlematust.

Kujunduskonkursil osales suurte lehtede kategoorias kaheksa lehte ja väikeste lehtede kategoorias kümme lehte.

Kujunduskonkursi žürii tööd korraldas ajalehekujunduse doktor Roosmarii Kurvits. Žürii esimees oli kujunduskonsultant Ahto Meri ja liikmed Õhtulehe peakunstnik Risto Mandre, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets, vabakutseline kujundaja Merike Pinn, kujunduskunstnik Andrus Peegel, Äripäeva peakujundaja Margit Toovere ja Postimehe teostusgrupi juhataja Ellen Laagus.

EALL

 

 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele