Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressinõukogu uus liige on Merike Pitk

Tallinn, 1. november 2012. Alates tänasest on Pressinõukogu uus liige Saarte Hääle peatoimetaja Merike Pitk, kes vahetas välja kaks aastat Pressinõukogu liikme kohal olnud Aja Lehe peatoimetaja Arnika Tegelmanni.

Pressinõukogu koosseis on: Ühinenud Ajalehtede kirjastuse peatoimetaja Eve Rohtla (esimees), Kunstiakadeemia professor David Vseviov (aseesimees), Eesti Advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg, Saarte Hääle peatoimetaja Merike Pitk, Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik, Delovõje Vedomosti peatoimetaja Oksana Kabrits, sotsioloog, Saar Polli juhataja Andrus Saar, ajalehe Postimees peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap, Harju Maakohtu kohtunik ja Kohtunike Ühingu esimees Meelis Eerik ning Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja.

Pressinõukogu liige nimetatakse kaheks aastaks. Pressinõukogu liikme volitusi saab pikendada ühe korra ehk maksimaalselt saab Pressinõukogus olla neli aastat järjest.

Pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub ajakirjandusega vastuollu sattunud inimesele või asutusele võimaluse leida kohtuväline lahendus. Nõukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide peale. Kui Pressinõukogu liige on seotud arutlusel oleva kaebusega või kui liikmel on huvide konflikt, siis liige antud kaebuse arutlusel ei osale.

Lisaks Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtedele on Pressinõukoguga ühinenud Rahvusringhääling, Kanal 2, Delfi, raadio Kuku ja TV3.

EALL

 


 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele