Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Diskrimineerimisvastane ajakirjanduskonkurss ootab võistlustöid

Tallinn, 13. juuli 2011. Euroopa Komisjon kuulutas kaheksandat aastat välja ajakirjanduskonkursi „Koos diskrimineerimise vastu!”, millest on oodatud osa võtma kõik Eesti trüki- ja veebiajakirjanikud.

Kvalifitseerumiseks peavad artiklid olema avaldatud ajavahemikus 18. september 2010 kuni 10. november 2011. Kõik võistlustööd tuleb esitada internetis ajakirjandusauhinna veebisaidil. Tööde esitamise tähtaeg on 10. novembril 2011 kell 12.00 (Kesk-Euroopa aja järgi).

Tegemist on ainsa trüki- ja veebiajakirjanikele suunatud ajakirjanduskonkursiga, mis keskendub diskrimineerimise ja mitmekesisusega seotud teemadele EL-is. Auhinnaga tunnustab Euroopa Komisjon ajakirjanikke, kes annavad oma tööga panuse mitmekesisuse väärtuse ja eeliste ning diskrimineerimisvastase võitluse paremaks mõistmiseks EL-is.

Konkursi võitja ning teisele ja kolmandale kohale tulnud saavad vastavalt kohale kinkekaardid väärtuses 5000 eurot, 3500 eurot ja 2500 eurot.

Loe lisa ja registreeru siit http://journalistaward.stop-discrimination.info/?lang=et

Käesolev EL-i ajakirjanduskonkurss on järjekorras kaheksas. 2010. aastal esitati võistlusele rohkem kui 1200 artiklit. 2010. aasta konkursi võitis Jeanette Björkqvist Soomest oma artikliga „Soovimatud inimesed” (avaldatud ajalehes Hufvudstadsbladet), mis keskendus Ida-Euroopast tulnud mustlaste kogemustele Soomes. Teine koht läks Edith Meinhartile Austriast artikli „Meie intellekti kasutamata jätmine” eest. Äriteemalises nädalakirjas Profil ilmunud artikkel uurib immigrantidest oskustööliste kogemusi Austrias, vaadeldes diskrimineerivate hoiakute tõttu raisatud andeid inimlikust vaatepunktist ja ühtlasi juhtides tähelepanu majanduslike ressursside raiskamisele. Rasa Navickaitė Leedust sai kolmanda koha artikli „Erinevad, kuid õnnelikud” eest (avaldatud kuukirjas Homo Mag), mille teema on lapsi kasvatavate samasooliste paaride kogemused Leedus. Eesti konkursi parimaks tunnistati Eesti Ekspressi ajakirjanik Janar Filippovi artikkel “Selliseid asju ei tohi ju lastele teha”.

EALL

 


 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele