Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Uus Ajaleheleht räägib euro tulekust

Tallinn, 22. september 2010. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL), Euroopa Komisjoni ja Rahandusministeeriumi koostöös ilmus kaks uut Ajalehelehte, mille teemaks on euro kasutuselevõtt Eestis.

Ajaleheleht nr 17 on eesti- ja Ajaleheleht nr 18 venekeelne ning need on mõeldud  õppevahendiks eelkõige põhikooli vanemate klasside ja gümnaasiumi õpilastele.

Äripäeva ajakirjanik Kertu Ruus kirjeldab uue Ajalehelehe esiküljeloos, millised uued võimalused euroalaga liitumine Eestile avab ning mida muudab euro igapäevaelus. Kolumnist Ahto Lobjakas analüüsib oma kommentaaris euroala laienemise küsimusi Euroopa kontekstis ning oma vaated teemale avab arvamusloos Euroopa parlamendi saadik Indrek Tarand.

Eesti Päevalehe ajakirjanik Rein Sikk pani Ajalehelehe jaoks kirja euro ja krooni südamliku vestluse. Lehest leiab veel palju fakte, teemakohase karikatuuri, Pesakonna koomiksi ning lühiuudised.

Ajalehelehe eesmärgiks on arendada õpilastes kriitilise lugemise oskust ja analüüsivõimet ning süvendada harjumust lugeda ajalehte. Koos eesti- ja venekeelse harjutustekoguga sobib leht kasutamiseks meediaõpetuse, keeleõppe või muus ainetunnis.

Uue Ajalehelehe tasuta esitlusi õpetajatele toimub kolm: 12. oktoobril Jõhvis Vallavalitsuse saalis, 15. oktoobril Tallinnas Euroopa Liidu Maja infokeskuses ning 18. oktoobril Tartus Linnavalitsuse haridusosakonna saalis. Kõik seminarid algavad kell 14. Iga seminaril osaleja saab kaasa ühe klassikomplekti jagu Ajalehelehti ja harjutustekogu. Täpsem info seminaride kohta üleriiklikes lehtedes ja www.eall.ee.

Ajaleheleht valmis Rahandusministeeriumi ja Euroopa Komisjoni toel.

EALL

 


 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele