Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Maakonnalehtede eelmise aasta parimad lood on valitud

Tallinn, 18. veebruar 2010. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) viieliikmeline žürii valis täna välja eelmisel aastal maakonnalehtedes ilmunud parima uudise, olemusloo ja arvamuse.

Maakonnalehtedes ilmunud parima uudise tiitlile kandideeris kokku 21 tööd. Žürii otsustas, et uudise kategooria nominendid on Nils Niitra Tartu Postimehes 23. aprillil ilmunud uudisega „IRLi peasekretär on krooniline trahvivõlgnik“; Teet Roosaar Pärnu Postimehes 18. novembril ilmunud uudisega „Vello Järvesalu lahkus töölt 619 319 krooniga“ ja selle jätkulugudega ning Andres Sepp Oma Saares 22. septembril ilmunud uudisega „Allveespets Mäss: laevatee alused miinid tuleb koristada“ ja selle jätkulugudega.

Žürii hinnangul oli uudiste tase tänavu nõrgem kui eelmistel aastatel. Žürii soovitab  tulevikus vaadata võistlustöid esitades uudistežanri ka kitsamates piirides.

Parima maakonnalehes ilmunud olemusloo auhinnale esitatid kokku 39 tööd. Nominendid on Anu Bollverk Järva Teatajas 11. aprillil ilmunud looga „Maatöö teeb süstlaorjad vabaks“, Aili Kokk Oma Saares 18. aprillil ilmunud artikliga „See päev, kui Marje tuleb“ ning Tiia Linnard Põhjarannikus 5. septembril ilmunud looga „Voldemar Lehteri uues korteris on palju õhku“.

Žürii leidis, et olemuse kategoorias oli palju kunstlikult lugeja tunnetel mängivaid võistlustöid, samuti oli enamus lugusid sellised, kus ajakirjanikul ei tulnud info hankimisel ja loo kirjutamisel ületada suuri raskusi. Samas märkis žürii, et võidulugu oli olemuse kategoorias väga tugev.

Parima maakonnalehes ilmunud arvamuse tiitlile pürgis 25 tööd. Žürii nimetas nominentideks Erik Gamzejevi Põhjarannikus 20. oktoobril ilmunud arvamusega „Teel 100protsendi poole“ ja 30. detsembril ilmunud arvamusega „Demokraatia lõpp“; Marko Suurmägi Sakalas 2. veebruaril 2009 ilmunud arvamusega „Haridusduellile oodatakse lolle“ ning Aidi Valliku Lääne Elus 3. märtsil ilmunud arvamusega „Tuld uue haridusseaduse pihta“.

Žürii hinnangul oli arvamuse kategooria võistlustööde tase ühtlaselt hea.

Žürii hinnangul võiks maakonnalehtede kategooriates esitatud lugudes rohkem olla  esil kohalikku aspekti ning ei tasuks karta, et žürii ei saa piisavalt hästi aru, millest jutt käib.

Iga kategooria võitja saab auhinnaks 5000 krooni (neto). Kõigi kolme kategooria võitjad avalikustatakse 5. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pidulikult tseremoonial.

Maakonnalehtede žürii tööd juhtis BNS Grupi juhatuse esimees Anvar Samost. Žüriisse kuulusid ajakirja Maakodu peatoimetaja Meeli Müüripeal, Rahvusringhäälingu eetikanõunik Tarmu Tammerk, Võrumaa Teataja peatoimetaja Sulev Valner ja EALLi juhatuse liige Toomas Leito.

EALL

 


 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele