Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Ajalehtede Liit soovitab täna jälgida allikakaitse eelnõu arutelu Riigikogus

Tallinn, 17. november 2010. Täna, 17. novembril toimub Riigikogus viienda päevakorrapunktina eelnõu 656 SE (ringhäälinguseaduse, kriminaalmenetluse seadustiku, tsiviilkohtumenetluse seadustiku ja võlaõigusseaduse muutmise seaduse eelnõu) ehk nn allikakaitse seaduse eelnõu teine lugemine, millele Eesti Ajalehtede Liit (EALL) soovitab tähelepanu pöörata.

„Kahetsusväärsel kombel on see Eesti õigusloomes pretsedenti loov oluline eelnõu sattunud eelviimaseks punktiks päevakorras, kus sisaldub ka 2011. aasta riigieelarve seaduse eelnõu teine lugemine,“ ütles EALLi juhatuse liige Mart Raudsaar. „Teadupärast on riigieelarve teisel lugemisel olnud alati palju vaidlusi ning on karta, et selle punkti lõpetamine venib ka sellel korral hilistesse öötundidesse, kui mitte hommikutundidesse.“

Mart Raudsaare sõnul pälvib ka riigieelarve temaatika arusaadavalt rohkem tähelepanu kui nn allikakaitse seaduse eelnõu. Seetõttu pöördub Eesti Ajalehtede Liit Eesti ajakirjanduse poole palvega mitte jätta Riigikogus võib-olla öösel toimuvat nn allikakaitse seaduse eelnõu arutelu tähelepanuta, mis võib juhtuda päevakorra koostamise loogikast tulenevalt.

EALL

 


 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele