Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressisõber on Allar Jõks ja pressivaenlane president Toomas Hendrik Ilves

Tallinn, 10. detsember 2010. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) liikmeslehtede peatoimetajad ja peadirektorid valisid täna, 10. detsembril Tallinnas peetud aastakoosolekul pressisõbraks Allar Jõksi ja pressivaenlaseks president Toomas Hendrik Ilvese.

EALLi liikmeslehed hindavad endise õiguskantsleri Allar Jõksi avatust pressiga suhtlemisel, tema sõbralikkust ja inimestele arusaadavat kõnepruuki. Olles avaliku elu tegelane võitleb Allar Jõks jätkuvalt Eesti ühiskonna avatuse nimel eesmärgiga võimaldada diskussiooni ühiskonna valupunktides.

Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mis on valminud Kuldgraali metallikunstnike käsitööna.

EALLi liikmeslehed valisid president Toomas Hendrik Ilvese pressivaenlaseks kahel põhjusel. Esimene põhjus on seotud allikakaitsega ja sellega, et president kuulutas täna nn allikakaitse seaduse välja. Ehkki parlamentaarses Eesti Vabariigis on presidendi võimalus mõjutada seadusloomet piiratud, siis ometi on EALL seisukohal, et nn allikakaitse seadus on vastuolus Eesti põhiseaduslike väärtustega, millest üheks on arvamusvabadus. Teiseks on EALLi hinnangul president väljendanud presidendi institutsioonile sobimatut üleolevat hinnangut ajakirjanduse kui institutsiooni suhtes.

Pressisõbra ja -vaenlase kandidaadid esitasid EALLi liikmeslehtede toimetused.

EALL

 


 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele