Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Selgusid maakonnalehtede parimad lood

Tallinn, 19. veebruar 2009. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) maakonnalehtede žürii valis täna õhtul toimunud koosolekul välja parima maakonnalehes ilmunud uudise, arvamuse ja olemusloo.

Parimale uudisele kandideeris 29 tööd. Žürii nimetas nominentideks Lehte Ilvese kirjutatud uudisteseeria turumüüjaid ahistavast seadusest, mis ilmus Lääne Elus mullu novembris ja detsembris; Nils Niitra Tartu Postimehes eelmise aasta juunis ja detsembris ilmunud uudised politseinike sotsvõistlusest, mis tõi kaasa enneolematu trahvilaine ning Hans Väre 2008. aasta 13. novembril Sakalas ilmunud uudise vabasurma läinud teismelise perest, kes pakkus interneti pedofiili tabamiseks preemiat. Uudiste kategoorias tuli võit ülekaalukalt.

Žürii hinnangul oli maakonnalehtedes eelmisel aastal palju uudiseid, mis leidsid laia kasutust ja avaldasid ühiskonnale mõju.

Arvamuslugude kategoorias kandideeris 23 tööd. Žürii hinnangul oli tänavu tase ühtlane, samuti rõhutas žürii tööde arvukust. Žürii valis nominentideks Gert Kiileri arvamuse „Miks inimesed ihkavad verd?“, mis ilmus Sakalas mullu 17. oktoobril, Viktoria Lummo arvamuse „“Kas lojaalseid venelasi pole siis ühtegi?“, mis ilmus Oma Saares 7. augustil 2008 ning Aarne Mäe arvamuse 11. aprilli Virumaa Teatajast „Viru asi, sinine härg ja säärane mulk“.

Olemuslugude kategoorias võistles 49 tööd, mille tase oli tänavu žürii hinnangul kõrgem kui varem, ka stilistiliselt on olemuslugude tase paranenud. Žürii valis välja neli nominenti: Tartu Postimehes 15. veebruaril 2008 ilmunud Piirissaare teemalised lood, mille autoriks on Aime Jõgi; Heli Salongi loo 13. veebruari Meie Maast „Pingevaba elu ehk kuidas me mere äärest voolu toomas käisime“, Viru Prospektis mullu 31. jaanuaril ilmunud Roman Vikulovi loo „Sellistele vanuritele kohta lihtsalt pole“ ning Raul Vinni loo 26. aprilli Oma Saarest „Jäneseküla Jaan Tätte ilma mereta olla ei saa“.

Iga kategooria võitja saab auhinnaks 5000 krooni (neto) suuruse preemia ja diplomi. Võitjad avalikustatakse 6. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval traditsioonilisel pressipeol.

Maakonnalehtede žürii tööd juhtis BNS Grupi juhatuse esimees Anvar Samost. Žüriisse kuulusid ajakirja Maakodu peatoimetaja Meeli Müüripeal, ajalehe Viimsi Teataja peatoimetaja Annika Poldre, Rahvusringhäälingu eetikanõunik Tarmu Tammerk ja EALLi juhatuse liige Toomas Leito.

EALL

 


 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele