Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressisõber on Andres Arrak ja pressivaenlane Rein Lang

Tallinn, 17. detsember 2009. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) liikmeslehtede esindajad valisid täna toimunud aastakoosolekul 2009. aasta pressisõbraks Andres Arraku ja pressivaenlaseks Rein Langi.

Peatoimetajad ja peadirektorid lähtusid Andres Arraku nimetamisel pressisõbraks sellest, et Andres Arrak oli esimene, kes hakkas ajakirjanduse vahendusel rahvale raskel ajal selgitama rahaliste ja majandustehingute tagamaid, mis olid ja on olulised just inimeste igapäevases elus. Andres Arrak on Mainori Kõrgkooli Ettevõtluse Instituudi direktor ning pressisõbrana saab ta auhinnaks nimelise ruupori, mis valmis Kuldgraali metallikunstnike käsitööna.

Justiitsminister Rein Langi nimetamisel pressivaenlaseks toodi põhjenduseks, et minister on teinud katseid suukorvistada vaba ajakirjandust, ta väited on sageli demagoogilised ning tema suhtumine ajakirjandusse üleolev.

EALLi aastakoosolekul esines Ekspress Grupi suuraktsionär Hans H. Luik, kes rääkis muuhulgas ka ajakirjanduse ja riigi kokkupuudetest ning kritiseeris riigi poolt arhiivide kättesaadavuse piiramist ning riigiasutustest igapäevase info kättesaamise raskendamist. Hans H. Luige sõnul on vaja ühiskonnale rohkem selgitada ajakirjanike tööd ning selle vajalikkust.

Rahandusminister Jürgen Ligi rääkis 2010. aasta riigieelarvest ning riigi finantsmajanduslikust olukorrast. Minister rääkis järgmise aasta riigieelarve prioriteetidest ning Eesti võimalustest ühineda eurotsooniga.

EALLi liikmeslehtede esindajad kinnitasid liidu 2010. aasta eelarve ning nõukogu koosseisu ja esimehe järgmiseks aastaks.

Eesti Ajalehtede Liidus on 41 liikmeslehte.

EALL

 


 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele