Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Ajalehtede Liidu aastakoosolekul  kõneldi majandusest, eetikast ja ajakirjandusest

Tallinn, 14. mai 2009. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) liikmeslehed pidasid täna, 14. mail Tallinnas aastakoosolekut, millel kinnistati eelmise majandusaasta aruanne ning kuulati ettekandeid majanduse olukorrast, ajakirjanduseetikast ning ajalehtede olukorrast Ameerikas.

Aastakoosolekul esines Sampo Panga ja Eesti Pangaliidu juhatuse esimees Aivar Rehe teemal „Kas majandustõus ja euro on mägede taga“. Aivar Rehe andis oma hinnangu majanduslikule olukorrale, rääkis finantssektorist ja rõhutas, et uued võimalused peituvad finantsjuhtimises, omanikeringi laiendamistes, saneerimises ja kriitilise tähtsusega ühinemistes.

Postimehe vanemtoimetaja Priit Pullerits tegi ülevaate ajalehtede olukorrast Ameerikas. Priit Pullerits rääkis Ameerika näitel lehtede poolt tehtud vigadest, võimalustest kokku hoida ning sellest, mis edasi teha.

Pressinõukogu tööst rääkis Pressinõukogu esimees ja Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, kes viimaste kuude tööle tagasi vaadates rõhutas Pressinõukogu statuudi täiendamise olulisust. See andis Merit Kopli sõnul organisatsioonidele võimaluse esitada Pressinõukogule kaebusi valdkonnas, mis on nende tegevusega otseselt seotud. Merit Kopli tegi ülevaate ka Pressinõukogu statistikast: tema sõnul kasvas kaebuste arv mullu 45-le ehk 2007. aastaga võrreldes kaks korda, tänavu on Pressinõukogu saanud juba 20 kaebust. Peamised ajakirjanduseetilised eksimused on Merit Kopli sõnul  järgmised: süüdistatav ei saa sõna ja väljaanne ei avalda ka hiljem vastulauset ning teiseks see, et ajakirjanik ei pea kinni antud lubadustest või kokkulepe allikaga pole selge.   

Ajalehtede majandusaasta kokkuvõtte ja EALLi tegevuse ülevaate tegi EALLi juhatuse liige Toomas Leito. Liikmeslehtede esindajad kinnitasid ka liidu 2008. majandusaasta aruande.

Aastakoosoleku avas EALLi nõukogu esimees Kristjan Mauer.

EALLis on tänase seisuga 40 liikmeslehte.

EALL

 


 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele