Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Näitus „Eesti 5 aastat Euroopa Liidus – EL karikatuuridel“ Tallinnas

Tallinn, 5. mai 2009. Euroopa Komisjoni esindus Eestis ja Eesti Ajalehtede Liit (EALL) panid kokku Euroopa Liidu teemaliste karikatuuride näituse, millega saab tutvuda maikuu jooksul Tallinnas Euroopa Liidu Majas.

Näitus koosneb 50 karikatuurist, mis on Eesti ajalehtedes ilmunud ajavahemikus 1. mai 2004 kuni 31. jaanuar 2009. Karikatuurid viivad näitusekülastaja ajas viis aastat tagasi ning tuletavad kuude ja aastate kaupa meelde, millised olulised sündmused on Eesti Euroopa Liidu liikmena tänaseks selja taha jätnud või siis miks ka mitte – mis on aktuaalsed veel tänagi.

Näitus on üles ehitatud aastate kaupa, esimesed karikatuurid on 2004. aasta maist-juunist ja viimased 2009. aasta jaanuarist. Väljas on nii üleriiklike kui ka maakondlike ajalehtede karikatuure. Kokku on näitusel karikatuure üheksast EALLi liikmeslehest: Virumaa Teatajast, Oma Saarest, Lääne Elust, Järva Teatajast, Eesti Päevalehest, Postimehest, Äripäevast, (SL) Õhtulehest ja venekeelsest Postimehest. Karikatuuride autorid on Urmas Nemvalts (Postimees ja venekeelne Postimees), Hillar Mets (Eesti Päevaleht), Indrek Tegelmann (Järva Teataja ja Virumaa Teataja), Andrus Peegel (Oma Saar), Ott Vallik (Lääne Elu), Anti Veermaa (Äripäev) ja Andres Varustin (Õhtuleht).

Näitusega saab Euroopa Liidu Maja infokeskuses (Laikmaa tn 15) tutvuda tööpäeviti kell 11-17.

Näituse tellis EALLilt Euroopa Komisjoni esindus Eestis.

EALL

 


 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele