Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Ajalehtede Liit pidas aastakoosolekut

Tallinn, 15. mai 2008. Eesti Ajalehtede Liit (EALL) pidas täna aastakoosolekut, kus kinnitati eelmise aasta majandusaasta aruanne ning kuulati Pressinõukogu esimehe Eve Rohtla, Eesti Meedia juhi Mart Kadastiku ja Sampo Panga juhi Aivar Rehe ettekandeid.

Pressinõukogu esimehe Eve Rohtla sõnul oli selle aasta alguses Pressinõukogu töös olulisim sündmus ühinemine Kanal 2-ga, mis tähendab, et Pressinõukogu võtab Kanal 2 peale esitatud kaebused menetlusse ja Kanal 2 avaldab taunivad otsused. Rohtla sõnul on seni Kanal 2 peale laekunud kolm kaebust, millest üks on töös, üks tagasi lükatud ja ühe kohta tehtud õigeksmõistev otsus. Rohtla rääkis ka põhilistest ajakirjanduseetilistest eksimustest viimase poole aasta jooksul: need on vastulausete avaldamata jätmine ja inimeste nimetamine kurjategijateks enne vastavasisulist kohtuostust. Pressinõukogu esimehe arvates võiksid toimetused suhtuda vastulausete avaldamisesse loomingulisemalt.  

Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik rääkis ajalehtede reklaamiturust, interneti mõjust ja lehtede tulevikust. Tema sõnul on praegu parim aeg kasutada võimalust muuta ajalehe töö efektiivsemaks. Mart Kadastiku sõnul lehed enam ei vastandu üksteisele, vaid otsivad ühist osa ja teevad koostööd. Samuti rääkis Eesti Meedia juht heade ajakirjanike nappusest ning meelelahutuse ja tõsise poole osast ajalehtedes.

Sampo Panga juhatuse esimehe Aivar Rehe ettekande teema oli „Näe languses oma võimalusi“.  Aivar Rehe sõnul võib Eestis kesta majanduse langustsükkel kauem kui prognoositud ehk kuni 2010. aastani. Tema hinnangul on majanduse langusfaasis edukad need ettevõtted, mis tegutsevad teistest erinevalt ning on seetõttu nähtavad.

EALLi aastakoosolek kinnitas 2007. majandusaasta aruande ning nimetas liidu nõukogu uueks liikmeks Eesti Päevalehe peadirektori Mihkel Reinsalu.

EALL

 


 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele