Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressisõber on Ivari Padar ja pressivaenlane Urmas Kukk

Tallinn, 10. detsember. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) liikmeslehed valisid tänasel EALLi aastakoosolekul 2008. aasta pressisõbraks rahandusminister Ivari Padari ning pressivaenlaseks andmekaitse inspektsiooni endise peadirektori Urmas Kuke.

Pressisõber 2008 rahandusminister Ivari Padar on liikmeslehtede hinnangul viimastel keerulistel aegadel riigi kõrge ametnikuna ajakirjandusele konstruktiivsemaid partnereid ning ta mõistab ühena vähestest poliitikutest ajakirjanduse olulist rolli demokraatlikus ühiskonnas. Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mis on valminud Kuldgraali metallikunstnike käsitööna.

Andmekaitse inspektsiooni endine peadirektor Urmas Kukk pälvis pressivaenlase tiitli selle eest, et tema juhtimisel muutus inspektsioon vaid keelavaks institutsiooniks, mis tõlgendab pidevalt meelevaldselt isikuandmete kaitse seadust. Näitena tõid EALLi liikmeslehed nii koolilõpetajate nimede kui ka juubilaride õnnitluste avaldamise ajakirjanduses.  

EALLi aastakoosolekul esines ettekandega Eesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste, kes rääkis perioodika kojukandetariifidest, Eesti Posti teenustest ning suhetest ajalehtedega lähiaastatel. Rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak kõneles aga Eesti perspektiividest majandus- ja finantskriisist väljumisel lähitulevikus.

EALL kinnitas järgmise aasta eelarve ning nimetas nõukogu liikmed ja uue esimehe 2009. aastaks. EALLi juhatuse liige Toomas Leito ja praegune nõukogu esimees Erik Roose tegid kokkuvõtte lõppevast aastast.

EALL

 


 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele