Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Ajalehtede kujunduskonkursi žürii hindab võistlustöid

Tallinn, 25. jaanuar 2007. Tallinn, 25. jaanuar 2007. Homme, 26. jaanuaril on koos ajalehtede kujunduskonkursi žürii, et hinnata 18 väljaande poolt esitatud võistlustöid ja selgitada välja 2006. aasta parima kujundusega ajalehed.

Kujunduskonkursi žürii nimetab homme auhindade nominendid, kuid võitjad kategooriate kaupa avalikustatakse 2. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Žürii annab välja kaks peapreemiat kogu kujunduse kategoorias, vastavalt ajalehed levikuga üle 20 000 ja alla 20 000. Kahe peapreemiaga käib kaasas rahaline preemia, mille fond on 30 000 krooni. Peapreemia omanikud saavad terve järgmise aasta jooksul oma esiküljel avaldada märke „Parima kujundusega ajaleht 2006”.

Žürii annab välja kuld- (Gold) ja hõbe- (Silver) auhinnad erinevates kategooriates. Žürii annab välja ka «Ohoo!» eriauhinna (fond 5000 krooni) eriti headele detailidele, ideedele ja nippidele ajalehekujunduses.

Võistluskategooriad on neli: kogu kujundus, esileheküljed, uudisteküljed ja olemuslugude küljed. Konkursi eesmärk on hinnata erinevaid lehekülgi ja kujunduselemente ajalehtedes ning seda, kuidas ajalehed arendavad oma visuaalset külge.

Konkursil osaleb sel aastal 18 ajalehte.

EALL egiidi all korraldatava konkursi tööd juhib Eesti Päevalehe peakunstnik Merike Pinn. Žüriisse kuuluvad Eesti Ekspressi peakunstnik Tõnu Kaalep, Roosmarii Kurvits Tartu Ülikoolist, Tartu Postimehe vanemtoimetaja Vahur Kalmre, Kunstiakadeemia erakorraline dotsent Anton Koovit, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja Iira Igasta ja Äripäeva peatoimetaja asetäitja Raimo Ülavere.

Kujunduskonkurssi toetavad Eesti Meedia, Ekspress Grupp ja Kroonpress.

EALL

 


 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele