Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Leviseminar: Tarbija on kuningas

Tallinn, 24. aprill 2007. Eesti Ajalehtede Liit (EALL) korraldas täna Tallinnas Rahvusraamatukogus leviseminari meediatoodete edukast müügist, mille ettekanded näitasid kokkuvõtlikult, et kõiki protsesse juhib tarbija.

Seminaril esines ettekandega Poola juhtiva päevalehe Gazeta Wyborcza eriprojektide juht Grzegorz Piechota, kes rõhutas kui oluline on kaasata lugejaid lehe tegemisse ning viia ajakirjanike, lehe turundusosakonna ja lugejatega koostöös läbi suuri projekte. Piechota märkis, et Gazeta Wyborcza erineb teistest Poola väljaannetest selle poolest, et kirjutab lugejaid huvitavatel igapäevaelu puudutavatel teemadel ja vähem poliitilistest skandaalidest või korruptsioonijuhtumitest.

SL Õhtulehe turundusdirektor Katrin Oja rääkis uutest strateegiatest tiraaži hoidmisel ja suurendamisel. Oja tõi näiteid üle maailma ning rõhutas samuti ettekannet kokku võttes, et turunduslikult on mõistlik lehelugejad lehe tegemisse kaasata.

Lehepunkti peadirektor Priit Vakkum vaatles ajalehtede ja ajakirjade tulevikku Lehepunkti seisukohalt. Vakkum ütles, et ajalehed moodustavad Lehepunkti käibest põhilise osa.

Eesti Meedia multimeediadirektor Meelis Luht märkis oma intrigeerivas ettekandes, et lehe tuleviku määrab klient. Tema sõnul sõltub leht lisaks tarbijale ka reklaamiandjast. Luhti sõnul tuleb online´i üleminekul ajakirjanikel muutuda ja kajastada sündmusi kohe ja kiiresti. „Ajalahe kolimine internetti võib toimuda kiiremini kui täna oskame arvata,” ütles Luht. 

Leviseminar lõppes paneeliga, kus kuue ajalehe esindajad - Postimees (Kaupo Tiitus), Eesti Päevaleht (Tarvo Ulejev), Eesti Ekspress (Kaido Ulejev), Äripäev (Alo Ergma), Maaleht (Agu Veetamm), SL Õhtuleht (Kristjan Mauer) arutlesid hinnatõusu mõju üle ning rääkisid hinna, reklaami ja tiraažide seotusest.

Seminari juhtinud SL Õhtulehe juhatuse esimees Kristjan Mauer võttis seminari kokku järgmiste sõnadega: „Lehel tuleb tunda tarbijat, sest tema juhib protsessi ning jälgida tuleb ka ennast, sest ise oled üks tarbijatest.”

EALL

 


 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele