Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressipreemia žürii valis välja maakonnalehtede parimad lood

Tallinn, 20. veebruar 2007. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) egiidi all tegutsev maakonnalehtede žürii valis täna õhtul välja 2006. aasta parimad uudised, arvamused ja olemuslood.

Olemuse kategoorias on nominendid Merili Nikkolo Järva Teatajas 22. juulil avaldatud looga „Lapsehoidja närvid panevad proovile ulakad lapsed ja nõudlikud vanemad, Asso Puidet Pärnu Postimehes 2006. aasta jaanuaris ilmunud lugudeseeriaga Manija saare elust-olust ning Teet Roosaar Pärnu Postimehes eelmise aasta alguses avaldatud seeriaga välismaal töötavatest pärnumaalastest. 

Uudise kategooria parimad on Erik Kalda Põhjarannikus 11. augustil 2006 avaldatud uudis „Keskkonnaametnikud lõbutsesid tuleohtlikus metsas”, Tiia Linnard Põhjarannikus mullu aprillis avaldatud uudisega Ida-Virumaa psühholoogilise abi keskuse juhatajast ning Rannar Raba Sakalas 10. märtsil avaldatud uudisega „Ugala on hädas jultunud koolilastega”.

Arvamuse kategoorias on nominendid: Nils Niitra arvamus 6. oktoobri Tartu Postimehes „Tagastagem maa ürgeurooplastele”, Aavo Siku arvamus 17. jaanuari Uma Lehes „Imä vai lõbunaanõ” ning Aivar Õepa arvamus 22. juuli Lääne Elus „Teie bensiin, meie ideed”.

Iga auhinna võitja saab diplomi ja 5 000 Eesti krooni suuruse preemia. Võitjad tehakse teatavaks 2. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Žürii hinnangul oli uudiste tase tänavu kõrge. Ka arvamuslugude tase oli parem kui mullu. Olemuslugude tase oli ühtlane, kuid säravalt esile tõusvaid lugusid ei olnud. Žürii leidis, et ka tänavu on mitmed head lood jäänud erinevates kategooriates konkursile esitamata.

Maakonnalehtede žüriisse kuulusid BNSi vastutav peatoimetaja Anvar Samost (esimees), Maalehe tegevtoimetaja Annika Poldre, meediaekspert Tarmu Tammerk ja EALL juhatuse liige Toomas Leito.

EALL

 


 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele