Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressifotonäitus jutustab lugusid Eestist Euroopas ja Euroopast Eestis

Tallinn, 19. aprill 2007. Tallinnas Euroopa Liidu Majas eile avatud näitus „Euroopa Liit 50 – 50 Eesti pressifotot“ on kokku pandud fotonopetest, mis ilmunud Eesti ajakirjanduses ajavahemikul 2001 – 2006.

„Otsustasime tähistada Euroopa Liidu 50-aastaseks saamist fotonäitusega, et rääkida lugusid Eestist Euroopas ja Euroopast Eestis piltide kaudu,“ ütles Pille Vaher Euroopa Komisjoni Eesti esindusest.

Näitus sündis koostöös Ajalehtede Liiduga. „Väljapanek algab 2001. aastaga, mil Eesti võitis Kopenhaagenis Eurovisiooni lauluvõistluse. Avaliku arvamuse uurijate hinnangul pani just see võit eestlasi Euroopa Liitu kuulumisse positiivsemalt suhtuma,“ ütles Vaher.

Ajalehtede Liidu juhatuse liikme Toomas Leito hinnangul on näitusel väljas parimatest parimad fotod. „Kõik fotod on valitud välja pressifoto konkurssidele esitatud tööde hulgast. Konkursile laekuvad igal aastal parimad fotod ning seega on Euroopa Liidu sünnipäeva tähistaval näitusel meisterlikult väga tugevad pildid,” lisas Leito. Tema sõnul on näitus hea võimalus meenutada aastatetaguseid sündmusi. 

Euroopa Liidu Majas on üleval 20 autori pildid ja esindatud nii suured väljaanded kui ka kohalikud lehed. Fotodele on jäädvustatud näiteks hetked 2003. aasta rahvahääletusest Euroopa Liitu kuulumise üle ning esimesed Euroopa Parlamendi valimised. Ehedates fotomeenutustes on nii huumorit kui ka ajakirjanduslikku nüket.

Pressifotod  jäävad Tallinnasse Euroopa Liidu Majja mai lõpuni ja liiguvad seejärel väljapanekuks Tartu Ülikooli raamatukogusse.

EALL/Euroopa Komisjoni Esindus Eestis

 


 

 

 

 



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele