Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Žürii valis välja maakonnalehtede pressipreemiate nominendid

Tallinn, 21. veebruar 2006. Ajakirjanikest ja meediaekspertidest koosnev žürii valis eile õhtul välja maakonnalehtede pressipreemia nominendid kolmes kategoorias – uudis, olemuslugu ja arvamus.

Parima maakonnalehes ilmunud uudise nominendid on Rannar Raba Sakalas 20. septembril ilmunud looga „Vallavanem kärpis vastaste valimisteksti”, Erik Gamzejev Põhjarannikus 20. juulil ilmunud looga „Kohtla-Järve linnale kommunaalteenuste osutamisest on saanud kullaauk” ja Teet Roosaar Pärnu Postimehes 11. novembril ilmunud uudisega „Uus linnavõim andis YIT Ehitusele korterhotelli ehitamiseks vabad käed”.

Parima olemusloo tiitlile kandideerivad Aime Jõgi Sakalas 23. detsembril ilmunud artikliga „Lepatriinumaalija Reelika Karu iga uus päev on otsekui suur võidupäev”, Kadri Tonka Järva Teatajas ilmunud artikliteseeriaga töötute tööle aitamisest ning Teet Roosaar Pärnu Postimehes ilmunud artiklisarjaga „Venemaa võetud 1-4”.

Parima arvamusloo nominendid maakonnalehtedes on Aarne Mäe Virumaa Teatajas 6. augustil ilmunud arvamus „Issi on Soomes tööl”, Pärnu Postimehes 30. detsembril ilmunud Hannes Kuusma arvamus „Torm ja Viisitamm – Pärnu aasta turundusteod” ning Vahur Kalmre arvamus „Linnapea valis usalduse kaotamise”, mis ilmus Tartu Postimehes 17. novembril.

Maakonnalehtede žüriisse kuulusid Anvar Samost (esimees), Annika Poldre, Tarmu Tammerk, Ainar Ruussaar ja Toomas Leito.

Žürii leidis, et maakonnalehtedes ilmub häid arvamuslugusid, kuid žüriini need kahjuks ei jõua. Lisaks toonitas žürii, et uudise kategooria tööde tase oli kõrge ning  ajakirjanikud suudavad faktide esitamise kõrval anda hästi edasi sündmust. Žürii märkis ka, et olemuslugude kategoorias oli häid teemaleide, aga nende vormistamine olemusloole omaste võtetega annab soovida.

Pressipreemiate võitjad avalikustatakse 2. märtsil Rock Cafes Eesti Ajalehtede Liidu pressipeol.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele