Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Ajalehelehtede seminaride seeria algab

Tallinn, 9. veebruar 2006. Eesti Ajalehtede Liit (EALL) ja Eesti Pank alustavad homme seminaridega, et tutvustada kahte vastilmunud Ajalehelehte, millede teema on seekord euro.

Esitlusi õpetajatele toimub tänavu seitsmes linnas üle Eesti: 10. veebruaril kell 14 Tallinnas Eesti Panga Iseseisvussaalis, 17. veebruaril kell 14 Tartus Haridusministeeriumi suures saalis, 3. märtsil kell 10 Narvas Eesti Maja saalis ja kell 15 Kohtla-Järvel Linnavolikogu saalis, 10. märtsil kell 10 Pärnus maavalitsuse suures saalis ja kell 15 Haapsalus hotelli Promenaad konverentsisaalis, 17. märtsil kell 14 Kuressaares Georg Ots Spa hotelli konverentsisaalis. 

Esitlusel räägivad Eesti Panga esindajad eurost ja selle kasutuselevõtust Eestis, samuti räägib Soome esindaja Soome kogemusest eurole üleminekul. Pressinõukogu esimees Tarmu Tammerk kõneleb meediaeetikast ning Ajalehelehe projektijuht Epp-Mare Kukemelk jagab juhtnööre, kuidas lehte ja harjutustikku õppetunnis kasutada. 

Seminarile on oodatud kõik huvitatud õpetajad hoolimata õpetatavast ainest. Osalemiseks on vaja registreerida Eesti Ajalehtede Liidus eall@eall.ee või telefonil 646 1005. Iga osaleja saab tasuta kaasa ühe klassikomplekti jagu värskeid Ajalehelehti ning harjutuste kogu.

Ajalehelehe üheksas number on eestikeelne ja kümnes venekeelne. Lehele andsid intervjuu suusataja Jaak Mae ja Vanilla Ninja klahvpillimängija Katrin Siska. Eurodega seotud küsimustele vastasid veel muusikud Julia Boman ja Tanel Padar ning sportlased Jaan Kirsipuu ja Aleksei Budõlin. Lehest leiab ka praktilist infot selle kohta, kuidas toimida, kui eurod Eestis käibele tulevad. Lisaks on lehes ajakirjandusžanrite tutvustus ning majandusalaste terminite lühiseletused.

Ajaleheleht on mõeldud eelkõige gümnaasiumi ja põhikooli vanemate klasside õpilastele, süvendamaks harjumust tänapäeva kiires maailmas lugeda ajalehte. Koos eesti- ja venekeelse harjutuste koguga  sobib leht kasutamiseks nii meediaõpetuse, keeleõppe, majanduse või muus ainetunnis..

Ajalehelehtede ilmumist toetas Eesti Pank.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele