Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Algavad uute Ajalehelehtede esitlused õpetajatele

Tallinn, 8. november 2006. Eesti Ajalehtede Liit (EALL) alustab homme uute Ajalehelehtede tutvustamist õpetajatele mõeldud seminaridega, mis toimuvad Tartus, Kohtla-Järvel ja Tallinnas.

Esitlusi õpetajatele on kolm: 9. novembril kell 14 Tartus Toome konverentsimajas, (Lossi 19), 16. novembril kell 12 Kohtla-Järvel linnavolikogu saalis (Keskallee 19) ning 17. novembril kell 14 Tallinnas keskkonnaministeeriumi saalis (Narva mnt 7a).

Seminari esimeses osas räägime pakendjäätmetest ja taaskasutusvõimalustest, teises osas aga sellest, kuidas ajalehte tehakse. Seminarist osavõtt on tasuta. Iga osaleja saab kaasa ühe klassikomplekti jagu värskeid Ajalehelehti ning harjutuste kogu. Seminarile on oodatud kõik huvitatud õpetajad hoolimata õpetatavast ainest. Osalemiseks on vaja registreerida Eesti Ajalehtede Liidus eall@eall.ee või telefonil 646 1005.

Uute Ajalehelehtede teema on keskkond. Leht ilmus EALLi, Eesti Pandipakendi, Eesti Taaskasutusorganisatsiooni ja Tetra Pak SIA koostöös. Ajalehelehe üheteistkümnes number on eestikeelne ja kaheteistkümnes venekeelne.

Lehega kaasas käiv harjutuste kogu pakub pisut peamurdmist igas vanuses koolilastele. Samas on koos täpsete tööjuhistega meisterdamist, mis jõukohased noorematele, kuid pakuvad tegutsemislusti isegi täiskasvanutele. Nii näiteks saab
teada, kuidas enne karmi ja pimedat talve meisterdada lillepotist lindudele söögimaja või plekkpurkidest kaunid õuelaternad.

Ajaleheleht on mõeldud eelkõige gümnaasiumi ja põhikooli vanemate klasside õpilastele, süvendamaks harjumust tänapäeva kiires maailmas lugeda ajalehte. Koos eesti- ja venekeelse harjutuste koguga  sobib leht kasutamiseks nii meediaõpetuse, keeleõppe või muus ainetunnis.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele