Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressinõukogu uus esimees on Eve Rohtla

Tallinn, 7. september 2006. Pressinõukogu valis eile õhtul ühehäälselt uueks esimeheks ajalehe Sakala peatoimetaja Eve Rohtla ja aseesimeheks sotsioloog Ivi Proosi.

Eve Rohtla on olnud Pressinõukogu liige juba kaks aastat. Pressinõukogu uus aseesimees, Eesti Panga nõunik ja sotsioloog Ivi Proos on Pressinõukogu liige alates juulist. Pressinõukogu nelja tegevusaasta jooksul on välja kujunenud, et Pressinõukogu esimees esindab meediat ja aseesimees on väljastpoolt meediat.

Pressinõukogu eelmise esimehe Tramu Tammerki ja asesimehe David Vseviovi volitused Pressinõukogus lõppesid tähtaegselt.

Pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub ajakirjandusega vastuollu sattunud inimesele või asutusele võimaluse leida kohtuväline lahendus. Nõukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide peale. Kui Pressinõukogu liige on seotud arutlusel oleva kaebusega või kui liikmel on huvide konflikt, siis liige antud kaebuse arutlusel ei osale.

Lisaks Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtedele on Pressinõukoguga ühinenud Eesti Televisioon, Eesti Raadio ning Delfi.

Pressinõukogu liikmed on Sakala peatoimetaja Eve Rohtla (esimees), Eesti Panga nõunik ja sotsioloog Ivi Proos (aseesimees), Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, advokaadibüroo Glimstedt Straus & Partnerid advokaat Anu Uritam, Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi, SL Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg, Tööturuameti Euroopa Sotsiaalfondi osakonna peaspetsialist Kertu Saks, Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi, Vesti Nedeli Den za Dnjom ajakirjanik Nikolai Nortov ning Eesti Televisiooni programmi nõustaja Raivo Suni.

PN/EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele