Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressisõber on postuumselt Aadu Luukas ja pressivaenlane Enn Pant

Tallinn, 5. detsember 2006. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) liikmeslehtede peatoimetajad ja väljaandjad valisid täna EALL üldkoosolekul 2006. aasta pressisõbraks postuumselt ärimees Aadu Luukase ja pressivaenlaseks Tallinki juhi Enn Pandi. 

Pressisõbra tiitel läks postuumselt Aadu Luukasele ülekaaluka häälteenamusega, sest Aadu Luukas suhtles alati pressiga ning tal oli alati midagi öelda, teda iseloomustas tugev respekt avalikkuse suhtes igas olukorras ning ise oli ta hoolimata oma positsioonist tagasihoidlik.

Tallinki juht Enn Pant nimetati pressivaenlaseks seetõttu, et olles suure börsifirma juht, keda sajad ja tuhanded inimesed on usaldanud, ei anna ta minisuguseid selgitusi sündmuste kohta, mille vastu avalikkus ja aktsionärid huvi tunnevad. Ühtlasi annab ta sellega selge signaali üleolevast suhtumisest ajakirjandusse.

Nii sõbra kui vaenlase kandidaadid esitasid ajalehtede toimetused. Pressisõber nimetati tänavu juba kolmeteistkümnendat korda. Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mis valmib Kuldgraali metallikunstnike käsitööna.

EALL üldkoosolekul esines president Toomas Hendrik Ilves, kes kõneles ajakirjanduse rollist ühiskonnas. Teine peaesineja oli Eesti Posti juhatuse esimees Hans Teiv, kes rääkis Eesti Posti ja ajalehtede suhetest.

EALLi nõukogu esimees Erik Roose võttis kokku liidu 2006. aasta tegevuse, üldkoosolek kinnitas EALLi 2007. aasta eelarve ning EALLi nõukogu liikmed järgmiseks aastaks.

EALL 

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele