Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Selguvad ajalehtede kujunduskonkursi parimad

Tallinn, 28. jaanuar 2005. Homme, 29. jaanuaril koguneb Tallinnas Kunstiakadeemias ajalehtede kujunduskonkursi žürii, et välja selgitada eelmise aasta parimad ajalehekujunduses.

Konkursil osaleb 12 ajalehte.

Konkursil on seitse võistluskategooriat (kogu kujundus, esileheküljed, uudisteküljed, spordiküljed, olemuslugude küljed, infograafika ja avatud rühm). Konkursi eesmärk on hinnata erinevaid lehekülgi ja kujunduselemente ajalehtedes ning seda, kuidas ajalehed arendavad oma visuaalset külge.

Esmakordselt saavad kuldauhinna võitjad rahalise preemia. Auhinnafondi suurus on 25.000 krooni. Fondi rahastavad Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) liikmeslehed.

Konkursi tingimustes on võrreldes varasemate aastatega muudatusi vähe. Uus korraldustiim pidas mõistlikuks säilitada senine, Euroopa praktikal rajanev kategooriate ja hindamise süsteem, mis on Eesti jaoks kohandatud Vahur Kalmre eestvedamisel.

EALL egiidi all korraldatava konkursi tööd juhib Eesti Ekspressi peakunstnik Tõnu Kaalep. Žüriisse kuuluvad SL Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg, Tartu Postimehe vanemtoimetaja Vahur Kalmre, Roosmarii Kurvits Tartu Ülikoolist, Iira Igasta Pärnu Postimehest, Bonnier Business Pressi direktor Andrus Vaher ja disainer Kristjan Mändmaa.

Kujunduskonkursi toetavad Eesti Meedia, Ekspress Grupp ja Kroonpress.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele