Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Ajalehtede Liit andis välja maakonnalehtede pressipreemiad

Tallinn, 14. veebruar 2005. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii valis täna õhtul välja maakonnalehtede pressipreemiate võitjad kolmes kategoorias: uudis, arvamus- ja olemuslugu.

2004. aasta parima maakonnalehes ilmunud uudisloo preemia said Lääne Elu ajakirjanikud Kristel Maasikmets ja Lehte Ilves artikliga „Valitsus saatis Lihula vastu politsei” (04.09.04). Žürii hinnangul oli tegu tasakaalustatud, paljude allikatega ja faktitruu looga, mis lõi Lihulas toimunust hea pildi.

Tugevat konkurentsi pakkusid Järva Teataja ajakirjanik Maret Mälk artikliga „Carmen Kass vassib hariduse kohta” (08.09.04) ning Lääne Elu ajakirjanikud Kaire Talviste ja Tarmo Õuemaa lugudega psühhiaater Leinsalu kinnisvaraärist.

Olemusloo kategoorias võitis Sakala ajakirjanik Aime Jõgi artikliga „Sõjamehe mundris eesti poisse hoidsid elus igatsus kodu ja armastus Maria vastu” (18.09.04), mis oli žürii meelest väga hea ajakirjanduslik leid. Loos oli aktuaalne ajaloo teema antud läbi uue ja inimliku vaatenurga.

Olemusloo kategoorias pakkusid võitjale tugevat konkurentsi Järva Teataja ajakirjanik Merlil Nikkolo artikliga „Noored süüdistavad katkenud õpinguis nii kooli kui iseennast” (10.07.04) ning Lääne Elu ajakirjanik Lehte Ilves looga „Kalmuaias puhkab Kullamaa kuldne minevik” (24.07.04). 

Parim maakonnalehes ilmunud arvamuslugu on Tartu Postimehes 28.01.04 ilmunud artikkel „Simsalabim” Vallo Nuustilt, kes lähenes käsitletud teemale läbi isikliku prisma. Žürii leidis, et tegu oli heas stiilis artikliga.

Esikohatööle pakkusid tugevat konkurentsi Rannar Raba Sakalas 25.11.04 ilmunud looga „Kabala – vaene rikas pruut” ning Hans Väre Sakalas 14.10.04 ilmunud looga „Vaja on otstarvet”.

Žürii tõdes, et maakonnalehtedes ilmub küll palju häid arvamuslugusid, kuid konkursile need kõik paraku ei jõua. Seetõttu kutsub žürii maakonnalehtede ajakirjanikke tulevikus aktiivsemalt arvamusloo kategoorias osalema.

Iga kategooria võitja saab 5000 kroonise preemia ajalehetoimetuste loodud fondist. 

Žüriisse kuulusid BNSi tegevjuht Anvar Samost (esimees), Maalehe tegevtoimetaja Annika Poldre, Maakodu peatoimetaja Meeli Müüripeal, Pressinõukogu liige Tarmu Tammerk ning EALL tegevdirektor Toomas Leito.

16. veebruaril selguvad  pressipreemia laureaadid uudise, arvamuse ja olemusloo kategooriates, samuti parim noor ajakirjanik 2004.

2004. aasta pressipreemia võitjaid autasustatakse 25. veebruaril pidulikul tseremoonial Tallinnas Vaal galeriis, kus seatakse üles aasta pressifoto näitus.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele