Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Uuriva ajakirjanduse auhinna võitis Birgit Püve

Tallinn, 10. veebruar 2005. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) pressipreemia konkursil välja antava uuriva ajakirjanduse auhinna võitis Eesti Ekspressi ajakirjanik Birgit Püve 18. novembril 2004 ilmunud artikliga „Kes prassis 18 000 krooni eest lõbumajas", mis tõi päevavalgele Eesti Kunstiakadeemia rektori Ando Keskküla poolt asutuse krediitkaardi kuritarvitamise ning näitas tunnustatud inimese valelikkust ja ebamoraalsust. Püve artikkel tekitas ühiskonnas elava arutelu ning viis rektori tagasiastumiseni.

Püve saab auhinnaks meediakontserni Bonnier ja ajalehe Äripäev poolt välja pandud 25 000 Rootsi krooni suuruse preemia.

Tõsist konkurentsi pakkusid Püvele Gea Velthut-Sokka Äripäevas juunist kuni detsembrini ilmunud artiklitega Viimsi vallajuhtide ja äri seostest; Küllike Rooväli Postimehes ilmunud artiklitega Falcki lepingutest Tallinna linnas; Anneli Aasmäe artiklid Postimehes õpilastel spikerdada aidanud õpetajatest ning Helen Eelrand Eesti Päevalehes 24.11.2004 ilmunud artikliga „Kas see oli minu elu?”.

Žürii märkis ära ka Argo Ideoni ja Tarmo Vahteri 20.10.2004 Eesti Ekspressis ilmunud artikli „Edgari eksmatrikuleerimine”, Inno Tähismaa Äripäevas ilmunud artiklid Ühispanga kaotsiläinud aktsiatest, Krister Kivi Eesti Ekspressis 12.08.2004 ilmunud artikli „Kõige koledam leviala”, Aivar Reinapi Postimehes ilmunud artiklid Eesti Energia kehtestatud ampritasudest ning Andrei Akulistõi artikliteseeria Delovõje Vedomostis Kohtla-Järve ehitushindadest.

Kuuest ajalehe peatoimetajast koosnev žürii valis parimad välja 18 kandidaadi seast.

Žüriisse kuulusid Priit Hõbemägi (Eesti Päevalehe peatoimetaja), Tiina Kaalep (Eesti Ekspressi peatoimetaja), Merit Kopli (Postimehe peatoimetaja asetäitja), Väino Koorberg (SL Õhtulehe peatoimetaja), Igor Rõtov (Äripäeva peatoimetaja) ja Peeter Ernits (Maalehe peatoimetaja). Žürii tööd juhtis EALL tegevdirektor Toomas Leito.

Uuriva ajakirjanduse auhind on üks seitsmest Eesti Ajalehtede Liidu pressipreemiate konkursil välja antavast auhinnast.

14. veebruaril koguneb maakonnalehtede žürii ning 16. veebruaril selgub, kes on pressipreemia laureaadid uudise, arvamuse ja olemusloo kategooriates ning kes on parim noor ajakirjanik 2004.

Nii uuriva ajakirjanduse auhinna kui ka kõiki teisi 2004. aasta pressipreemia võitjaid autasustatakse 25. veebruaril pidulikul tseremoonial Tallinnas Vaal galeriis, kus avatakse ka viies pressifoto näitus.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele