Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressisõber on Tõnis Lepp ja pressivaenlane Andres Lipstok

Tallinn, 8. detsember 2005. Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) liikmeslehed valisid täna 2005. aasta pressisõbraks Copterline Eesti juhi Tõnis Lepa  ja pressivaenlaseks Eesti Panga presidendi Andres Lipstoki.

Tõnis Lepp valiti pressisõbraks seetõttu, et ta suutis ka väga kriitilises olukorras avalikkusega adekvaatselt suhelda. Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mille on valmistanud Kuldgraali metallikunstnikud.

Andres Lipstoki valimisel pressivaenlaseks toodi põhjenduseks see, et Eesti Panga president on põhiseaduses nimetatud isik ning seetõttu on tal kohustus anda rahvale seletusi ja ta ei saa öelda, et see on „minu eraäri”. Ta ei saa öelda, et ta ei mäleta olulisi sündmusi. Sellega näitab Eesti Panga president üles lugupidamatust rahva suhtes.

EALL üldkoosolekul osalejad kuulasid kultuuriminister Raivo Palmaru ja Eesti Meedia juhatuse esimehe Mart Kadastiku ettekandeid ajakirjanduse probleemidest.

EALL nõukogu esimees Agu Veetamm ja EALL juhatuse liige Toomas Leito rääkisid liidu tegevusest lõppeval aastal. Koosolekul kinnitati EALL 2006. aasta eelarve ning valiti 2006. aastaks EALL nõukogu esimeheks Postimehe peadirektor Erik Roose. Samuti kinnitati nõukogu liikmeteks Agu Veetamm, Aavo Kokk, Peep Kala, Margus Mets, Kaie Nagelman, Viljar Ots, Igor Rõtov, Tõnis Tõnisson, Aleksandr Tšaplõgin ja Kristjan Mauer.

Üldkoosolek lõppes EALL asutajate meelespidamisega.

EALL  

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele