Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Eesti Raadio ühines Pressinõukoguga

Tallinn, 8. veebruar 2005. Eesti Raadio otsustas 8. veebruaril ühineda Pressinõukoguga, et rõhutada enda valmisolekut pidada vabatahtlikult kinni üldtunnustatud headest ajakirjandustavadest ja tõsta oma töö ajakirjanduslikku kvaliteeti.

See tähendab, et kui keegi leiab Eesti Raadio saadetes konkreetseid eksimusi hea ajakirjandustava ehk Eesti ajakirjanduseetika koodeksi vastu, siis saab ta nüüd pöörduda vastava kaebusega Pressinõukogu poole.

Eesti Raadio kohustub Pressinõukogu võimaliku hukkamõistva otsuse avalikustama selles programmis, kus viga tehti.

Pressinőukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub meediaga vastuollu sattunule võimaluse leida kohtuväliseid lahendusi. Nőukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide kohta, arvestades ühelt poolt ajakirjanduse huve vabalt infot saada ja levitada ning teiselt poolt avalikkuse õigustatud huve suhetes ajakirjandusega.

Lisaks ajakirjanduse esindajatele on Pressinõukogusse kaasatud autoriteetsed isikud ka meediavälistest sektoritest. Kokku on nőukogus üheksa liiget:

Tiina Kaalep, David Vseviov, Tarmu Tammerk, Aleksander Glikman, Väino Koorberg, Eve Rohtla, Kertu Saks, Martin Ehala ja Nikolai Nortov.

Pressinőukogu loodi 2002. aastal Eesti Ajalehtede Liidu poolt.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele