Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Mitme ajalehe tellimishind tõuseb 1. maist

Tallinn, 21. aprillil. Eesti liitumisel Euroopa Liiduga alates 1. maist lisandub ajakirjandusväljaannete tellimishinnale 5-protsendiline käibemaks ning osa väljaandeid muudab hinnakirju.

Postimehe tellimiskeskuse juhataja Mai Linnas ütles, et ajalehe tellimishinnale lisandub viis krooni ühe kuu eest, otsekorraldusega tellimisel aga hind ei muutu. Eraisikutele hakkab Postimehe ühe kuu tellimus maksma alates maist 115 krooni ning juriidilistele isikutele 130 krooni. Otsekorraldusega Postimehe tellimine maksab endiselt 100 krooni kuus eraisikutele ja 125 krooni kuus juriidilistele isikutele.

Eesti Päevalehe turundusjuht Tarvo Ulejev ütles, et ka neil muutuvad tellimishinnad. Alates 1. maist maksab soodsaima, eraisiku aastase täispaketi (leht E-L) tellimus 1344 krooni, mis teeb ühe kuu hinnaks 112 krooni. Juriidilise isiku täispaketi (leht E-L) aastatellimus hakkab maksma 1680 krooni pluss 5% ehk kuu hinnaks kujuneb 140 krooni pluss käibemaks. Eesti Päevalehe tellimiste hinnakiri on üles ehitatud nii, et lühema perioodi tellimuse ühe kuu hind on kõrgem pikema perioodi ühe kuu hinnast; ajalehel on kokku neli erinevat tellimispaketti.

SL Õhtulehe ühe kuu tellimishind on praegu nii era- kui juriidilistele isikutele 105 krooni kuus ning 1. maist tõuseb see viie krooni võrra. Selliselt seisab kirjas juba möödunud sügisel koostatud ajakirjanduse tellimiskataloogis. Otsekorralduse puhul on uueks tellimishinnaks 100 krooni senise 95 krooni asemel.

Äripäeva aastatellimus hakkab 1. maist eraisikule maksma 1995 krooni endise 1900 krooni asemel, firmadele aga 2205 krooni 2100 krooni asemel.

Maaleht läheb alates 1. maist üle täiesti uuele hinnasüsteemile, kus kuu tellimishind hakkab sõltuma sellest, kas kuus on neli või viis neljapäeva, ütles lehe vastutav väljaandja Agu Veetamm. Kui kuus ilmub neli numbrit Maalehte, siis hakkab see tellijale maksma 48 krooni, viie numbri puhul on kuu tellimishind 60 krooni. Sama põhimõtte järgi arvutatakse ka pikema perioodi tellimishind ning kõigi Maalehe pakettide hinnad.

Ka
Eesti Ekspress teeb alates 1. maist muudatuse lehe tellimissüsteemis, ütles lehe turundusjuht Kaido Ulejev. Võimalik on tellida Eesti Ekspressi täispaketti ja Eesti Ekspressi kuukirjadeta paketti. Esimene neist sisaldab lisaks tavapärasele A-osale, Areenile ja TV Ekspressile ka igal nädalal üht temaatilist kuukirja (Homme, Moodne Kodu, Mimi, Versus), paketi hind otsekorraldusega tellijale on 67 krooni kuus. Eesti Ekspressi kuukirjadeta paketis hakkavad olema A-osa, Areen ja TV Ekspress, hind otsekorraldusega tellijale on 59 krooni kuus.

Järva Teataja, Sakala ja Virumaa Teataja hinda ei tõsta. Lehtede vastutav väljaandja Peep Kala ütles, et hindu tõsteti aastavahetusel ning anti selle põhjustest juba siis lugejale teada.

Ka ei muutu hind Põhjaranniku tellijate jaoks, ütles lehe peatoimetaja Kaie Nagelman.

Pärnu Postimees muutis tellimishindu alates 15. aprillist. Endise 64 krooni asemel maksab lehe kuutellimus nüüd lehe turundusjuhi Erkki Lumisalu sõnul 68 krooni.

Nädaline kavandab peatoimetaja Tõnis Tõnissoni kinnitusel tellimishindade korrigeerimist 1. juuli kuupäevaga.

Ajalehtede üksikmüügi hind jääb samaks.

EALL/BNS

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele