Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Euroopa Liidu ajakirjandusauhinna võitis Taimi Käos Valgamaalasest

Tallinn, 16. november 2004. Ajakirjanik Taimi Käos maakonnalehest Valgamaalane võitis Euroopa Liidu ajakirjanduskonkursi, mille korraldasid Eesti Ajalehtede Liit ja Euroopa Komisjoni Esindus Eestis.

Taimi Käos võitis preemia olemusloo kategoorias. Pealkirja all “Euroopa Liitu astumise esimesel kevadel” ilmus tema sulest sari kirjutisi (29.05., 26.06., 18.09.04) Valga maakonna inimeste elust. Zhürii hindas seda, et autor käsitles optimistlikult ja soojalt Eesti ääremaade inimeste tegemisi Euroopa Liitu astumisel. Kiitust pälvis ka Rein Siku olemuslugu “Miks reporter Brüsselis sugu vahetas”, mis zhürii hinnangul oli kirjutatud hea zhanritunnetusega.

Kommentaari valdkonnas otsustati auhinda mitte välja anda.

Zhürii hinnangul oli võistlustööde tase tagasihoidlikum kui kui varasematel aastatel. Auhinna väljaandmisel puudus dramaatika, sest võrdväärseid töid oli vähe.

Konkursile laekus 14 tööd. Zhürii tänab kõiki osavõtnuid.

Zhüriis olid Euroopa Liidu teabetalituse juht Villu Känd, Euroopa Komisjoni Esinduse Eestis pressiesindaja Pille Vaher, Concordia Audentes rahvusvahelise ülikooli meediateaduskonna dekaan Hagi Shein, meediaanalüütik Hannes Rumm ja Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor Toomas Leito.

Preemia on lähetus detsembris Brüsselis toimuvale Euroopa Liidu tippkohtumisele.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele