Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Ajalehtede Liidu tegevdirektoriks saab Toomas Leito

Tallinn, 8. jaanuar.  Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) nõukogu valis uueks tegevdirektoriks meediaanalüütik Toomas Leito.

“Ajalehtede Liidu nõukogu otsis tegevjuhti kaua ja põhjalikult ning on veendunud, et Toomas Leito näol saime parima võimalikest,” ütles EALLi nõukogu esimees Igor Rõtov. Pika ajakirjandusliku kogemusega Leito ütles, et kaalus lehtede liidu ettepanekut hoolikalt ja otsustas selle vastu võtta kui huvitava väljakutse juhtida Eesti kaalukaimat meediaühendust.

Toomas Leito on tuntud trükiajakirjanduse majandusprotsesse jälgiva meediaanalüütikuna. Leito kuulub kirjastuse Tänapäev omanikeringi. Varem on ta juhtinud ajalehti Rahva Hääl, Eesti Sõnumid ja Sõnumileht.

Leito asub ametisse 1. märtsil. Seni täidab tegevjuhi ülesandeid liidu vastutav sekretär Taimi Kalvet. EALLi endine tegevjuht Tarmu Tammerk töötab alates novembrist ajalehe Postimees peatoimetajana.

EALL on ajalehtede ühishuvides tegutsev mittetulundusühing, mille liikmeskonda kuulub 41 Eestis ilmuvat väljaannet ühekordse kogutiraazhiga 556 000 eksemplari. EALL kaitseb ajalehtede ühiseid huve ja õigusi. Koos Pressinõukoguga seisab ta hea ajakirjandustava eest, tegutseb avaliku teabe ladusa kättesaadavuse nimel, korraldab ajalehetöötajate täienduskoolitust ning ajakirjanduskonkursse.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele