Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Paneme noored lehti lugema: konverents Helsingis

Tallinn, 15. august 2003. Maailma Ajalehtede Liit korraldab septembri alguses Helsingis 5. ülemaailmse noore lehelugeja konverentsi. 7.-10. septembrini toimuv üritus on mõeldud ajalehtede toimetajatele, väljaandjatele, turundusjuhtidele,  õpetajatele ja haridusteadlastele.

Konverentsil "Ajalehed ja noored mobiilses maailmas" esitletakse maailma tippkogemust noorte lugejate tähelepanu köitmisel. Ajalehtede ees seisab väljakutse olla vajalik noorele, kes on harjunud saama uudiseid siin, praegu ja tasuta.

Konverentsil esinevad kaks vastandlikku koolkonda. Ühed asjatundjad arvavad, et noored on alati kehvad lugejad ning et lugemisharjumus tuleb alles aastatega. Teised aga väidavad, et noori saab panna lugema, tehes ajalehe neile köitvaks ja vajalikuks (palju näiteid Soomest ja mujaltki).

Eesti Ajalehtede Liidus (EALL) on noorte lugejate kaasamiseks programm "Ajaleht koolitunnis", mille käigus on 1998. a alates välja antud viis numbrit "Ajalehelehte", mis on spetsiaalselt õpilastele mõeldud trükis ajalehe kohta.

Helsingis noore lugeja konverentsil osalemise tingimused on Maailma Ajalehtede Liidu kodulehel. Osavõtumaks on 650 eurot (sisaldab ka ühised söömaajad, kaasa arvatud buffet-õhtusöök Sanomatalos, kus asub ajalehe Helsingin Sanomat peakorter).

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele