Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Pressisõber on Mati Alaver, pressivaenlane Peeter Tali

Tallinn, 11. detsember 2003. Tänavuaastaseks pressisõbraks valis Eesti Ajalehtede Liit (EALL) ülekaaluka häälteenamusega Eesti suusakoondise peatreeneri Mati Alaveri, pressivaenlaseks osutus Kaitsejõudude Peastaabi teavitusteenistuse ülem Peeter Tali.

Mati Alaver on avatud suhtlemisviisiga ning õpetanud ka oma hoolealustele avalikkusele ladusalt informatsiooni jagama, teatas EALL.

“Alaver on alati nõus ajakirjandusega rääkima, on siis eesti sportlastel läinud hästi või halvasti,” ütles EALL vastne nõukogu esimees, Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov. “Alaver on eeskujuks teiste spordialade esindajatele ning ka üldsusele laiemalt selle kohta, kuidas oma sõnumit avalikkuseni viia.”   

Pressivaenlaseks valiti tihedas rebimises kaitsejõudude teavitusteenistuse ülem Peeter Tali. Endine ajakirjanik Tali teenis pressivaenlase tiitli sellega, et hoidis põhjendamatult kinni infot Eestis Iraaki suunduvate sõdurite kohta. Näiteks Leedus olid Iraaki suunduvate sõdurite nimed teada, samuti ei tehta sellistest asjadest saladust USAs.

Samuti ütlesid EALL-i liikmeslehtede esindajad, et kaitsejõudude pressitalitus takistab infolevikut kaitsejõudude kohta. Äramärkimine on märguanne kogu kaitsestruktuuridele – tänapäeva maailmas peab ka sõjalistest asjadest rohkem infot saama. Samal teemal nimetati ka kaitsejõudude juhataja Tarmo Kõutsi nime.

Pressivaenlaste seas tõusis esile veel Edgar Savisaare kandidatuur, peamiselt tema kohtuasjade tõttu ajakirjanduse vastu. Samuti tuletati Keskerakonna liidrile meelde tema kevadisi ähvardusi mõnede väljaannetega enam mitte suhelda.

Neljas kandidaat pressivaenlase tiitlile oli presidendi kantselei direktor Tarmo Mänd.

Pressisõbra ja -vaenlase valis ajalehtede liidu täiskogu, kus igal ajalehel oli hinnangu andmiseks üks hääl. Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mille valmistavad Kuldgraali metallikunstnikud, pressivaenlane auhinda ei saa. Tegemist oli juba kümnenda korraga, mil EALL valib aasta pressisõbra ja –vaenlase.

EALL

 




Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele