Esilehele
Esilehele
Esilehele
TRÜKI  |  IN ENGLISH

Ajakirjanikud õpivad kasutama avaliku teabe seadust 

Tallinn, 3. juuni 2002. Eesti Ajalehtede Liit (EALL) korraldab reedel, 7. juunil Tallinnas seminari juurdepääsust avalikule teabele ja uuriva ajakirjaniku tööst dokumentidega.

Kuigi Eestis on avaliku teabe seadus jõus olnud poolteist aastat, ei kasutata ajakirjanduses veel sugugi kõiki selle võimalusi. Seaduse rakendamisega seotud probleeme selgitab üks avaliku teabe seaduse autoreid Ivar Tallo. Suurem osa seminarist  on aga pühendatud sellele, kuidas
ajakirjanik võimalikult efektiivselt dokumentidega töötada suudaks. USA ajakirjandusõppejõud Michael Fowler analüüsib uuriva ajakirjanduse organisatsiooni IREX materjale ning räägib teabenõude esitamise kunstist. Michael Fowler on rahvusvahelise kogemusega ajakirjandusõppejõud-jurist-ajakirjanik. On töötanud päevalehtedes toimetaja ja reporterina; praegu  ajalehekonsultant ja ajakirjandusõppejõud. Õpetanud ülikoolides USAs, Aasias, Lähis-Idas. 

EALLi seminar, mis toimub rahvusraamatukogu konverentsikeskuses, on mõeldud toimetajatele ja reporteritele. Seminari ajad on kl 10.30-17.45.

EALL

 

» Seminar: Ligipääs avalikule teabele. Ajakirjniku töö dokumentidega



Eesti Ajalehtede Liit

Pärnu mnt 67A
10134 Tallinn Estonia
Tel. +372 646 1005
Fax. +372 631 1210
eall@eall.ee



Tagasi  -  Esilehele